© ATV

Mis opgedragen aan slachtoffers en nabestaanden Nieuw Zuid

In de Sint-Michielskerk op de Amerikalei in Antwerpen zijn zondagavond de slachtoffers van het ingestorte schoolgebouw herdacht tijdens een speciale herdenking. “In deze viering bidden wij ook voor steun aan de dierbaren en nabestaanden van de slachtoffers”, zegt pastoor Bart Goossens.

Nette Loots

LEES OOK: “Carlos, Cristiano en António waren prachtkerels”

Elke zondagavond is er een avondmis in de Sint-Michielskerk. Vanavond werd deze gewijd aan de slachtoffers, nabestaanden en hulpverleners van het schoolgebouw dat vrijdag instortte.

Bart Goossens, pastoor in Sint-Antonius-Zoersel, ging voor in de dienst. Zoals elke zondagavondmis stond hij vlak voor de viering de parochianen buiten te begroeten. “Veel van onze parochianen hebben de ramp zien gebeuren” zegt Goossens. “Daarom hebben we besloten de viering inhoudelijk aan de slachtoffers op te dragen.”

Paul Vandenbossche, een trouwe parochiaan, woont om de twee weken de zondagavondmis bij. “Ik vind het heel mooi dat de Sint-Michielskerk dit organiseert, maar ik vrees dat er niet veel extra mensen zullen komen”, zegt Paul.

 

 ©  Jan Van der Perre

“De pastoor heeft de herdenkingsviering zaterdagavond via Facebook bekendgemaakt. Zo heeft hij maar een beperkte kring bereikt.” Tien parochianen woonden de viering bij.

“Broeder en zusters, op deze zondagavond herdenken wij hier zondag de slachtoffers van het incident op Nieuw Zuid”, opende pastoor Goossens om 20.30u de viering. “Wij willen bidden voor zij die plots gestorven zijn en voor steun aan de dierbaren en nabestaanden. Wij voelen ons verbonden met de verschillende gemeenschappen die hierbij betrokken zijn: de Moldavische, Oekraïense, Roemeense en Portugese gemeenschappen. Deze mannen waren vaders, echtgenoten en zonen. Wij bidden voor hen.”

Bij het ongeval kwamen vijf werkmannen om het leven. Negen arbeiders werden zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Een van hen heeft intussen het ziekenhuis mogen verlaten. De toestand van de anderen is stabiel.

MEER OVER Ingestorte nieuwbouw op Nieuw Zuid

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio