Om mensen te stimuleren meer te gaan bewegen en gezonder te leven, organiseert Lauren elke dinsdag een . 

Om mensen te stimuleren meer te gaan bewegen en gezonder te leven, organiseert Lauren elke dinsdag een . © Erik Van Eycken

Bonheidense ontwikkelt eigen gezondheidssysteem: “Gezonder staat niet altijd gelijk met slanker”

Bonheiden -

Lauren Aneca (27) is sinds haar puberteit op zoek naar een systeem waarmee een combinatie van beweging en voeding tot een gezonder leven leidt. Het vraagstuk liet haar niet los, waardoor ze bij het volwassenenonderwijs een cursus voeding en gezondheidscoach volgde. Ze ontwikkelde nu haar eigen gezondheidssysteem.

Erik Van Eycken

Crashdiëten zijn niks voor Lauren. “Je valt op korte termijn fel af, maar de kans is groot dat je later opnieuw bijkomt. Het systeem dat ik ontwikkelde heeft vooral nut op lange termijn”, vertelt de geboren en getogen Bonheidense. “Na een reis naar Suriname tijdens mijn studies kwam ik fel bij, ik wist uiteindelijk niet meer wat ik nog mocht en niet mocht eten. Uiteindelijk is afvallen voor iedereen anders. Een gezond evenwicht tussen voeding en beweging staat centraal. Wie honger heeft, moet kunnen eten. En heb je een dag eens geen tijd voor oefeningen, dan is dat maar zo. Er moet ook een zekere vorm van plezier zijn wanneer iemand beweegt, zo niet hou je het geen jaren vol.”

Bewegen moet plezierig zijn volgens Lauren.

Bewegen moet plezierig zijn volgens Lauren. © Erik Van Eycken

 Body Weight Deck

Lauren, die ook lesgeeft aan de Maurits Sabbeschool in Mechelen, startte nu met haar eigen bedrijfje Teatcher en creëerde Body Weight Deck, zestig handige kaartjes in een doosje waar verschillende bewegingsoefeningen in worden uitgelegd, zoals pompen en squats. “Iedereen stelt volgens zijn eigen mogelijkheden een beweegprogramma op, want niet iedereen kan zomaar pompen”, geeft ze toe. “De focus ligt bij mij niet op het gewicht van een persoon, wel op gezond leven. Dat staat niet altijd gelijk met slanker, dat wordt weleens vergeten. Iemand die rookt en drinkt en slank is, is daarom niet gezond.”

Body Weight Deck, zestig handige kaartjes in een doosje waar verschillende bewegingsoefeningen in worden uitgelegd.

Body Weight Deck, zestig handige kaartjes in een doosje waar verschillende bewegingsoefeningen in worden uitgelegd. © Erik Van Eycken

Les aan de kapel

Om mensen te stimuleren meer te gaan bewegen en gezonder te leven, organiseert Lauren elke dinsdag een power hour op het chiroterrein aan Sint-Ludwina langs de Putsesteenweg, op een steenworp van het Zellaerkasteel. “We werken met kleine gewichtjes en doen oefeningen. Het is voor mij trouwens ook een manier om meer mensen te bereiken. Wie niet aanwezig kan zijn of voor wie deze oefeningenreeks te zwaar is, kan altijd aan de bak met mijn kaartsysteem”, legt ze uit. “Ik leg de mensen ook uit hoe ze een beweging correct uitoefenen en bijgevolg blessurevrij blijven. Voor mijn oefeningen heb je trouwens geen materiaal nodig. Je kan ze perfect thuis doen zonder hulpmiddelen.”

Lauren oefent aan haar bakfiets.

Lauren oefent aan haar bakfiets. © Erik Van Eycken

 Iets minder les

Om haar eigen zaak uit te bouwen, zal Lauren volgend schooljaar minder lesgeven in Mechelen. “Ik ben net als zelfstandige gestart en ben dus nieuw in het vak. Toch wil ik de sprong wagen om alles verder uit te diepen. De combinatie van een hoofd- en bijberoep is bij momenten zwaar”, zegt ze.

In de mate van het mogelijk probeert ze haar kennis over voeding en beweging ook aan de leerlingen van het derde leerjaar mee te geven. “Ik geef tussendoor handige bewegingstips aan mijn leerlingen. Jong geleerd is oud gedaan”, besluit ze.

Je kan Lauren ook inhuren als personal trainer.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio