De Serre liep meteen gezellig vol. 

De Serre liep meteen gezellig vol. © jaa

Ontmoetingsplek De Serre opent op tonen van jazzmuziek

Schoten -

De opening van De Serre lokte heel wat nieuwsgierigen naar de nieuwe ontmoetingsplek in Bloemendaal. Die werd ingericht in het voormalige parochiaal café en draait op nieuwe vrijwilligers en volgens een ander concept.

Voor uitbater Renaat Lauriks was het zaterdag dubbel feest. De nieuwe uitbater en aanvoerder van de toogploeg werd op de dag dat De Serre haar ramen en deuren voor het eerst echt opengooide zijn 65ste verjaardag.

Bassist Wolf De Backer live aan het werk in De Serre

Bassist Wolf De Backer live aan het werk in De Serre © jaa

Naast de gezellige praters kwamen ook de cultuurliefhebbers aan hun trekken. Wolf De Backer, een uitstekend bassist en zoon van mede-initiatiefnemer van De Serre Roelof De Backer, gaf een fel gesmaakt optreden weg. Ook de volgende weken zal er geregeld live gemusiceerd worden. En ook het aanbod met workshops krijgt stilaan vorm. De slogan van De Serre luidt niet voor niks en met gevoel voor taal ‘waar mensen kunnen groeien’.

Ann Deceunynck, die voor de parochie de zalen van het Bloemendaalcomplex verhuurt en het licht op groen zette voor de grondige make-over van het verouderde parochiaal café, zag tot haar tevredenheid dat er meteen ook heel gezinnen de weg hadden gevonden naar de erg vintage ingerichte eerste verdieping.

“Begin volgend jaar staat een expo met grafische kunst op het programma. “De Serre kan zo uitgroeien tot een wijkfiliaal van het cultuurcentrum”, aldus de geestelijke vader Renaat Lauriks.

Met of zonder culturele extra’s: De Serre is voortaan elke vrijdag, zaterdag en zondag open van 12 tot 21 uur.

De Serre, Paalstraat 285 in Schoten


Meer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio