Ann Van Troy bij ‘Cumulonimbus’.

Ann Van Troy bij ‘Cumulonimbus’. © givl

Afgestudeerden Beeldende Kunsten stellen 200 werken tentoon in Sint-Pauluskerk

Nijlen -

De afgestudeerden van de Academie Beeldende Kunsten stelden dit weekend hun werk tentoon in de Sint-Pauluskerk. Omdat er voor de afgestudeerden van vorig jaar geen tentoonstelling kon doorgaan door corona, duurt de tentoonstelling dit jaar twee weekends. Directeur Dieter Janssens is heel tevreden met de uitzonderlijke locatie.

Gino Van Looy

“Ik was al twee jaar aan het lobbyen om onze tentoonstelling in deze kerk te kunnen houden”, begint Janssens. “Dit jaar is het een dubbele editie met 29 afgestudeerden en meer dan 200 werken. We hadden dus wel wat plaats nodig. Deze kerk is zeer strak en ook ruim, eigenlijk de ideale locatie. Dankzij een goede samenwerking met de parochieverantwoordelijke kunnen we deze ruimte nu benutten. De ruimte werkt ook goed, de tentoongestelde werken komen hier prima tot hun recht. Ook het publiek vindt de weg, want dit weekend zijn er ongeveer 350 bezoekers geweest, ik ben dus tevreden.”

Thema wolken

Ook Ann Van Troy (57) die keramiek tentoonstelde, vindt het een goede keuze. “Het is hier echt prachtig, ruim en zeer rustig. Ik ben na zeven jaar afgestudeerd in keramiek, ik heb gewerkt rond het thema wolken. Voor mij is dat een fascinerend natuurfenomeen dat constant verandert, het geeft me eindeloze inspiratie. Ik ben pas begonnen op mijn vijftigste. Soms heb ik wel spijt dat ik er zo lang mee gewacht heb. Dit is mijn eerste tentoonstelling, dat is best wel spannend. Ondertussen heb ik thuis in de garage ook al een atelier ingericht, want ik ben niet van plan te stoppen nu ik afgestudeerd ben.”

Lieve Emmerechts bij haar sculpturen.

Lieve Emmerechts bij haar sculpturen. © givl

Ook Lieve Emmerechts (72) studeerde af in keramiek. “Keramiek brengt me helemaal tot rust. Ik zit al vijftien jaar op de academie. Voordien volgde ik tekenen, maar keramiek is rustgevender. Mijn werk draait vooral rond de zee, omdat ik daar graag vertoef. Wat aanspoelt aan het strand en beweegt in het water, geeft me inspiratie. Ik stel bijna nooit tentoon, maar ik geef soms wel werken weg aan bekenden. En die appreciëren dat, want ze zeggen toch dat ze blij zijn als ze iets krijgen (lacht).”Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio