Glenn Smolderen (26). 

Glenn Smolderen (26). ©  rr, Belga

Van Aert draagt BK-zege op aan ‘De Smol’: Lillenaar (26) overleed aan kanker

“Ik draag deze zege op aan ‘De Smol’”, zet Wout van Aert zondagnamiddag op Sporza na zijn overwinning op het BK op de weg. De Kempenaar verwees daarmee naar Glenn Smolderen die eind vorige maand op 26-jarige leeftijd overleed aan een agressieve vorm van botkanker.

doro, bvdl

LEES OOK: Glenn Smolderen (26) verliest strijd tegen agressieve botkanker

“Ik draag deze zege op aan ‘De Smol’ die afgelopen maand zijn strijd tegen botkanker heeft verloren. Ik heb veel aan hem gedacht. Ik heb hard moeten werken om hier te geraken, maar hij heeft mij kracht gegeven’, zei Van Aert over zijn schoolmakker Glenn Smolderen na zijn zege op het BK. “Hij was een goede vriend van mij. Drie weken geleden kreeg ik het idee om het BK voor hem te winnen.”

Glenn Smolderen kreeg in mei vorig jaar te horen dat hij leed aan Ewing-sarcoom, een zeldzame en agressieve vorm van botkanker. Twee intensieve chemobehandelingen in het ziekenhuis leverden niet het gewenste resultaat op. Dankzij de steun van familie, vrienden en collega’s startte Glenn een immuuntherapie in een ziekenhuis in het Duitse Keulen.

Omdat de kosten van die behandeling opliepen tot 60.000 euro werd in februari de vzw Steun Glenn opgericht. Via allerlei acties konden de vrienden tienduizenden euro’s inzamelen voor de behandeling van Glenn. Onder meer Wout van Aert schonk een truitje.

Begin mei meldde de vzw helaas dat de behandelingen bij Glenn gestopt waren. Enkele weken later overleed de twintiger.

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

MEER OVER Meest gelezen

Meer sportnieuws