©  BELGA

Wout van Aert: “Het is misschien belachelijk om te zeggen, maar ik kan nog beter”

Wout van Aert kwam als eerste over de streep in Waregem, maar makkelijk was het niet: “Het was een moeilijke finale. Ik speculeerde op een sprint omdat ik daar wel vertrouwen in heb. Samen met Remco heb ik het gewicht van de vlucht gedragen, maar het werd nog heel nipt. Ik was blij als ik de fotofinish zag, en als het duidelijk was dat ik gewonnen had.”

tci

LEES OOK: Wout van Aert is Belgisch kampioen wielrennen na bloedstollende finale

Wout van Aert is tevreden met zijn nieuwe trui. “Het is één van de mooiste truien in het peloton. Maar deze zege is vooral speciaal omdat ik die wil opdragen aan een vriend, die de strijd tegen botkanker verloren heeft afgelopen maand. Ik heb de laatste weken heel veel aan hem gedacht en heb moeten vechten om terug aan de start te komen, en ik wil hem bedanken om mij die kracht te geven.”

Toch voelt Van Aert dat hij nog beter kan. “Het is natuurlijk belachelijk te zeggen na een overwinning, maar ik denk dat ik wel nog veel beter kan. Ik heb vandaag de koers moeten ondergaan en soms loopt dat fout af. Vandaag gelukkig niet. Ik heb vandaag wel heel veel vertrouwen gekregen. Het was echt met twijfels dat ik hier aan de start kwam, maar ik ben blij dat ik met de Belgische trui aan de start van de Tour kan staan.”

MEER OVER Wout van Aert

Meer sportnieuws