Het zinkgat ontstond net voor het kruispunt ‘Roscam’ in Mol Rauw. 

Het zinkgat ontstond net voor het kruispunt ‘Roscam’ in Mol Rauw. © Tommy Maes

Postelsesteenweg richting Postel afgesloten door zinkgat

Mol -

Door een zinkgat net voor het kruispunt ‘Roscam’ in Mol-Rauw is de Postelsesteenweg in de richting van Postel volledig afgesloten voor auto- en vrachtverkeer. Verkeer in de andere rijrichting blijft wel mogelijk.

Het zinkgat is vermoedelijk uitgespoeld door een lek in de riolering. Volgens een eerste inspectie heeft het gat al minstens een omvang van 4 op 2 meter, waardoor zowel de afslagstrook voor het kruispunt als de rechterrijstrook onbruikbaar zijn. In het wegdek oogt het gat veel kleiner omdat het nog grotendeels overspannen wordt door het wegdek in asfalt. Omdat het wegdek onvoldoende draagkracht heeft, is verkeer niet veilig op die plek.

In het wegdek oogt het gat veel kleiner dan het is.

In het wegdek oogt het gat veel kleiner dan het is. © Tommy Maes

Daarom is de Postelsesteenweg richting Postel aan het gat volledig afgesloten voor auto- en vrachtverkeer. Fietsers mogen wel in beide richtingen door. Ook de andere rijrichting blijft bruikbaar. Vrachtverkeer moet een omleiding volgen via Zuiderring-Ginderbuiten-Kapellestraat-Turnhoutsebaan. Auto’s gebruiken de afrit Kiezelweg en kunnen zo opnieuw naar de Postelsesteenweg. De nodige omleidingsborden werden zondagnamiddag geplaatst.

Pidpa kwam inmiddels ter plaatse voor een eerste technische analyse. Zo snel mogelijk gaat een aannemer aan de slag om het probleem te verhelpen, waarna het zinkgat wordt opgevuld en gedicht. Die herstelling neemt een twee- tot drietal dagen in beslag. Totdat de werkzaamheden zijn afgerond zijn, blijven beide omleidingen gelden. (mto)

MEER OVER Mobiliteit Kempen