© rr

Grootschalige zoektocht naar hondje Kira dat verdween in Hazewinkel: “Ik blijf hopen”

Heindonk, Mechelen -

In het domein Hazewinkel in Heindonk (Willebroek) werd de afgelopen dagen met man en macht gezocht naar een verdwenen hondje. De 11-jarige Jack Russel Kira verdween donderdagochtend tijdens een wandeling. Mogelijk is het diertje verdronken. De vzw LostDogzzz doet een oproep naar getuigen.

Stijn Van de Sande

Miriam Van der Eecken uit Mechelen wandelde donderdag in alle vroegte met haar drie hondjes in het domein Hazewinkel in Willebroek. “Toen ik met de hondjes aan het water was, moet ik een van hen uit het oog verloren zijn, want plots was Kira, onze 11-jarige Jack Russel, er niet meer”, vertelt ze. “Ik ben meteen beginnen te zoeken en heb vrienden en familie opgetrommeld, maar tot nu toe hebben we nog geen spoor.”

Ook de vzw LostDogzzz werd ingeschakeld. “We hebben de grote middelen ingezet, want mijn honden zijn mijn alles”, zegt Van der Eecken. “Er werd gegraven in de omgeving van enkele konijnenpijpen en we zochten onder een staketsel. Dat zijn plaatsen waar Kira vaak en graag kwam. LostDogzzz ging ook met twee bootjes op het water. Zij kamden de oever uit, maar hebben haar ook niet gevonden.”

Ook onder dit staketsel wordt gezocht naar Kira.

Ook onder dit staketsel wordt gezocht naar Kira. © rr

Blijven hopen

LostDogzzz doet daarom een oproep naar getuigen. “We weten niet meer waar we nog moeten zoeken”, zegt Sabine Cabuy. “Daarom vragen we aan iedereen die Kira mogelijk gezien heeft om zich te melden. We hebben het ook al meegemaakt dat mensen een verloren hondje zomaar binnen pakken. Als er iemand Kira bij zich in huis heeft genomen, vragen we ook om contact met ons op te nemen. Zo kan het hondje weer naar huis.”

“Zolang we haar niet hebben teruggevonden, blijf ik hopen dat Kira nog leeft”, zegt baasje Miriam. “Maar we moeten ook realistisch zijn. De kans is groot dat ze in het water is terechtgekomen en verdronken. Het is jammer, want nadat ze heel haar leven in een kleine kooi had doorgebracht, kreeg ze de afgelopen jaren eindelijk een warme thuis. Het is verschrikkelijk dat het misschien op deze manier moet eindigen.”

Kira is een wit-bruine zwaargebouwde Jack Russel. Wie het hondje gezien heeft, kan contact opnemen met de vzw LostDogzzz.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio