De auto crashte tijdens de achtervolging tegen een boom. 

De auto crashte tijdens de achtervolging tegen een boom. © Politie Mechelen-Willebroek

Vluchtende nummerplaatdieven crashen tegen boom

Willebroek -

De politie kon zondagmiddag twee personen oppakken na een achtervolging in Tisselt (Willebroek). De vermoedelijke nummerplaatdieven werden opgemerkt in de Baeckelmansstraat en sloegen op de vlucht. De achtervolging eindigde in de Bormstraat tegen een boom.

De politie van de zone Mechelen-Willebroek kreeg zondag omstreeks 13u een melding via het ANPR-cameranetwerk. Een voertuig met gestolen nummerplaten werd opgemerkt in de Baeckelmansstraat in Tisselt. “Onze ploegen konden het voertuig snel aantreffen, maar de bestuurder nam onmiddellijk de vlucht. Daarop hebben wij de achtervolging ingezet”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

“Met hoge snelheid ging het richting Bormstraat, op de grens van Tisselt met Kapelle-op-den-Bos”, zegt Van de Sande. “Daar verloor de bestuurder de controle over zijn stuur. Het voertuig kwam tot stilstand tegen een boom. De twee inzittenden, mannen van 47 en 30 jaar oud die bij ons bekend zijn voor eerder gepleegde feiten, raakten lichtgewond en werden voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.”

Bij de crash in de Bormstraat waren geen andere voertuigen of personen betrokken. (svds, tdk)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio