Jelle Teugels en Hans Forceville klinken samen met het districtsbestuur op het succes van Wood Bar. 

Jelle Teugels en Hans Forceville klinken samen met het districtsbestuur op het succes van Wood Bar. © W&F

Woodfest opent Wood Bar in Veltwijckpark met veel extra‘s

EKEREN -

Wie zomer zegt, denkt aan een zomerbar. Het kan ook in coronatijd. Het evenementenbureau Woodfest opent in een aangepaste setting aan het kasteel Veltwijck een zomerse Wood Bar met heel wat extra‘s.

Woodfest is hiermee niet aan zijn proefstuk bij het organiseren van kleine en grootschalige evenementen. In tegenstelling tot de vorige edities mikt de Ekerse Wood Bar op een creatieve beleving en ontspanning voor heel het gezin. Drijvende kracht zijn Jelle Teugels (37) en Hans Forceville (43). Bij ‘Forceville’ gaat een belletje rinkelen. En inderdaad, de overgrootvader van Hans is de bekende orgelbouwer. Het orgel in de Ekerse Sint-Lambertuskerk is trouwens van de hand van het geslacht Forceville. Orgel speelt Hans niet, maar muziek is wel zijn passie. “Toch iets van mijn overgrootvader geërfd”, zegt Hans.

Parkavonden

Woudfest heeft met Woud Bar grootste plannen. “We organiseren 5 muzikale parkavonden naar ieders smaak. Op een groot scherm kan je alle EK voetbalwedstrijden volgen. Vergeten we de cinema nights niet”, vertelt Jelle. ”Met 5 ‘kidsdays’ willen we de kinderen verrassen met creatieve workshops en randanimatie”, voegt Hans eraan toe. “De Wood Bar staat volledig in het teken van hout, symbool van levenskracht en duurzaamheid”, weet Jelle te vertellen. Omdat wegens corona de plaatsen beperkt zijn, werd het terrein afgebakend met open riet. ”Zo kan de bezoeker ook nog visueel genieten van het prachtige 16de- eeuwse kasteel”, zegt Hans.

Lokale handelaars

Jelle en Hans werken in Ekeren nauw samen met de plaatselijke middenstand. “Daar ben ik bijzonder blij mee. Wood Bar is duidelijk geen concurrent voor onze handelaars, integendeel. Bezoekers uit onze buurgemeenten en verder ontdekken onze uitgebreide horeca en winkelstraten”, zegt districtsschepen voor lokale economie Marc Elseviers (N-VA). Hij opende zaterdag samen met districtsburgemeester Koen Palinckx (N-VA) en districtsschepen Annemie Plompen de Woud Bar. De bar is tot en met de Kasteelfeesten in september open van woensdag tot en met zondag van 12u tot 23.30u. (mawo )

hello@woodbar.be
0471.666.138

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio