Lichaam Jürgen Conings gevonden in Dilserbos, parket gaat uit van zelfmoord

Het lichaam van de voortvluchtige militair Jürgen Conings is gevonden. Het was burgemeester Johan Tollenaere (Open Vld) van Maaseik die tijdens het mountainbiken een penetrante lijkgeur waarnam. Hij gaf de coördinaten door. Provinciegouverneur Jos Lantmeesters bevestigt dat daarop de overleden Conings werd aangetroffen. Het parket gaat uit van zelfmoord.

Het lichaam werd in de struikgewassen aangetroffen, niet ver van de coördinaten die de Maaseikse burgemeester aan de politie heeft doorgegeven. Tollenaere was aan een mountainbiketocht bezig en zat enkele meters achter de rest van de groep toen hij een opvallende geur waarnam. De politie kwam meteen ter plaatse en trof de overleden Conings aan.

De plek in het Dilserbos waar het lichaam werd aangetroffen ligt enkele kilometers van de plaats waar Conings destijds zijn wagen achterliet en waar later ook een rugzak met wapens werd aangetroffen. Het gaat niet om de zone waar in de eerste week na de verdwijning massaal werd gezocht. “De veiligheidsdiensten hebben in de juiste regio gezocht, maar het betrof een zeer grote zone”, aldus minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) aan VTM Nieuws. “Conings is nét buiten die zoekzone gevonden.”

“Al 3 weken overleden”

Volgens de eerste berichten zou Conings al drie weken geleden overleden zijn. Het gaat om een zelfdoding. Volgens het federaal parket wijzen de eerste vaststellingen op een “zelfmoord door middel van een vuurwapen”.

Met het nieuws komt een einde aan de zoektocht die begon op 17 mei, en dus meer dan een maand duurde. De wetsdokter begeeft zich nu ter plaatse voor onderzoek, het lichaam van Conings zal daarna worden overgebracht naar het UZ Leuven voor verder onderzoek. De dienst Slachtofferhulp staat de vriendin van Conings bij.

Een nieuwe stand van zaken zal zondagavond gegeven worden in samenwerking met het crisiscentrum.

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op zelfmoord1813.be.

 

 ©  Jeffrey Gaens

LEES OOK:

• Hoe de ene blunder na de andere ervoor zorgde dat Jürgen Conings onder de radar bleef

• Defensie spendeerde al meer dan 650.000 euro aan jacht op Jürgen Conings

 (ppn)

MEER OVER Meest gelezen