Alexandra Van den Bosch wint een fiets met de in Heist-op-den-Berg hernieuwde actie ‘Met belgerinkel naar de winkel’. 

Alexandra Van den Bosch wint een fiets met de in Heist-op-den-Berg hernieuwde actie ‘Met belgerinkel naar de winkel’. © Duurzame Heistenaars

Fietsfanaat Alexandra wint hoofdprijs van hernomen Belgerinkel-actie

Heist-op-den-Berg, Schriek -

De Schriekse Alexandra Van den Bosch won de hoofdprijs van ‘Met belgerinkel naar de winkel’: een fiets geschonken door het fietsatelier van de Kringwinkel. De actie promoot fietsen en lokale handel, maar werd in Heist-op-den-Berg al even niet meer georganiseerd. Drie leerlingen van het Heilig-Hartcollege zorgden mee voor de revival.

Kristof Van Rompaey

Heel de maand mei konden fietsende klanten bij deelnemende Heistse handelaars stempels verzamelen voor een nieuwe editie van ‘Met belgerinkel naar de winkel’. Leerlingen Elina Duym, Sarah Cottenie en Pieter Van Woensel van het Heilig-Hartcollege zetten voor hun geïntegreerde proef (GIP) de schouders onder een heropleving samen met burgerorganisatie Duurzame Heistenaars. Ook het lokaal bestuur stapte mee in het verhaal.

Schepen van Klimaat, Milieu en Duurzaamheid Sarah Wouters (Groen) overhandigde de hoofdprijs aan winnaar Alexandra Van den Bosch. “Ze feliciteerde haar niet alleen met de prijs, maar ook met het feit dat ze zo veel mogelijk verplaatsingen met haar fiets doet”, melden de Duurzame Heistenaars. “De schepen bedankte ook Elina, Sarah en Pieter om dit duurzaam project als eindwerk uit te kiezen.”

Eind juni worden nog tientallen waardebons van deelnemende winkeliers uitgeloot. Die vertrekken per post rechtstreeks naar de winnaars.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio