De ravage na de ramp. 

De ravage na de ramp. ©  Jan Van der Perre

Herdenkingsmis in parochie Sint-Michiels voor slachtoffers ramp op Nieuw Zuid

Antwerpen -

In de Sint-Michielskerk aan de Amerikalei in Antwerpen wordt zondagavond (20 juni) om 20.30u een herdenkingsviering gehouden voor de slachtoffers en nabestaanden van het ingestorte schoolgebouw. De wijk Nieuw Zuid behoort tot de parochie van Sint-Michiels. Bart Goossens, pastoor in Sint-Antonius/Zoersel, gaat voor in de dienst.

Elke zondagavond is er een avondmis in de Sint-Michielskerk. “Meestal komen er zo’n tien gelovigen”, zegt pastoor Goossens, die de voorganger is in de avondmis. “We vonden dat we de ramp in onze parochie niet zomaar voorbij mochten laten gaan. We zullen voor de slachtoffers, hun nabestaanden maar ook alle hulpverleners en betrokkenen bidden. We gaan onze teksten speciaal aanpassen, om onze steun en medeleven uit te drukken.”

De dienst begint om 20.30u. “Maar we raden aan op tijd te komen gezien de nog steeds geldende beperkingen voor erediensten”, zegt hij. De pastoor hoopt ook misschien familie of vrienden van de buitenlandse slachtoffers te bereiken, zoals de Portugese gemeenschap, die vaak nog zeer gelovig is.

LEES OOK:

• Directies nieuwe school ontsnapten nipt aan ramp: “Alles leek perfect in orde”

• Dit is wat we nu weten over ingestorte basisschool op Nieuw Zuid

 kma

MEER OVER Ingestorte nieuwbouw op Nieuw Zuid

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio