© BFM

Brandweer ontdekt na keukenbrand grotere brand in aanliggend appartementsgebouw

Edegem -

Brandweer Zone Rand heeft zaterdagavond melding gekregen van een kleine keukenbrand in een appartementsgebouw op de Prins Boudewijnlaan in Edegem. Na het blussen van deze brand, bleek dat rookmelders bleven afgaan in een aanliggend appartementsgebouw dat nog in opbouw is.

nelo

Brandweer Zone Rand kreeg zaterdagavond rond 20.30u een oproep voor een keukenbrand in een appartement op de Prins Boudewijnlaan in Edegem. Een bewoonster van de eerste verdieping in de H-blok had een beginnende brand in een van haar kookpoten. Uit reflex heeft ze de pot op het balkon gezet, in de hoop het vuur te blussen. Bij het verplaatsen van de kookpot liep de bewoonster brandwonden op aan haar handen en werd ze naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer beperkte zich tot het verluchten van het appartement.

Na het blussen van de kleine keukenbrand, bleef een rookmelder afgaan in een aanliggend appartementsgebouw (blok A), dat nog in opbouw en onbewoond is. De brandweer ging uiteindelijk een kijkje nemen en ontdekte brandend bouwafval op de vierde verdieping. De brandweer was er op tijd bij en kon zo een ergere brand voorkomen.

 

 © BFM

 

 © BFM

 

 © BFM

Assen van brandend bouwafval.

Assen van brandend bouwafval. © BFM

Meer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio