Ben en Marianne verzorgen hun bloemplukweide. 

Ben en Marianne verzorgen hun bloemplukweide. © jw

Nieuwe bloemplukweide meteen schot in de roos

Aartselaar -

De Kleistraat is sinds een week de locatie voor Bens Bloemplukweide. Noodgedwongen moesten de initiatiefnemers met hun initiatief aan de Groenenhoek stoppen. Hun nieuwe plek korter bij het dorpscentrum blijkt een rake zet.

Begin dit jaar kregen Ben Rombouts (37) en Marianne Gileire (36) te horen dat ze hun bloemplukweide aan de Groenenhoek moesten verlaten. In hun zoektocht naar een nieuwe locatie kregen ze het akkoord van eigenaar Bruno Vande Vyvere en landbouwers Paul en Eveline Van Deyck voor een nieuw aan te leggen terrein aan de Kleistraat.

Op het oude terrein aan de Groenenhoek kan men nog tot eind deze maand voor wat resterende bloemen terecht. Dit voorjaar werd het weiland in de buurt van het in aanbouw zijnde intergemeentelijk zwembad aan de Kleistraat voor de nieuwe bloemplukweide reeds klaargelegd. Op het 5.000 vierkante meter grote terrein werden een massa planten gepoot en gezaaid.

In totaal gaat het om 120 bloemensoorten waar al vlug heel wat bezoekers van het kleurrijke uitzicht genoten. Velen hanteerden er tegelijk ook het mes of de kniptang om bloemen te oogsten.

Grotere toeloop

“De toeloop van geïnteresseerden in de buurt van het sportcentrum is inderdaad opmerkelijk groter dan in de afgelegen Groenenhoek”, zegt Ben Rombouts. “Dat aantal zal mogelijk nog stijgen eens iedereen weet dat we hier nu actief zijn.”

“We hebben naast bloemen trouwens ook 6.000 aardbeiplantjes gezet waarvan de mensen de vruchten mogen plukken. De komende jaren is dat ook het geval voor struikfruit zoals frambozen, stekelbessen, rode bessen en dergelijke meer.”

De bloemplukweide is elke dag geopend van zonsopgang tot -ondergang waarbij wordt gewerkt op basis van vertrouwen. Aan de ingang van Bens Bloemplukweide hangt een groot spandoek die de werkwijze en tarieven vermeldt. Na het plukken van bloemen of bessen betaalt men cash, met een overschrijving of via Payconiq.  (jw )

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio