© Erik Vandewalle

Hek rond park Hagelbergkapel plots verdwenen: park opengesteld

Berendrecht -

De bewoners van de Kapelstraat trokken grote ogen, toen vorige week arbeiders van de stad begonnen met het afbreken van het hek rond het parkje van de Hagelbergkapel. Bijna niemand uit de buurt was op de hoogte.

Bewoners die de kerkdienst in de kapel bijwoonden, vernamen dat weekend dat het hekwerk rond de kapel door de stad zou worden verwijderd. Parochiaal werker Riet Van Camp deelde dat tijdens de kerkdienst mee.

In het parkje rond de kapel staat ook een Lourdesgrot. Het park werd onder meer gebruikt door de bewoners om er buurtfeestjes te organiseren. De omheining fungeerde al meermaals om er kunstwerken aan op te hangen. De buurt was blij met de omheining, omdat dan zowel de kapel als de Lourdesgrot toch een beetje werden beschermd.

Riet Van Camp : “We werden door de groendienst van de stad Antwerpen verwittigd dat het hekwerk zou worden verwijderd. Dat kadert in het beleid van de stad, dat alle parken zoveel mogelijk toegankelijk wil maken. Er is beloofd dat de jaarlijkse begankenis op 8 september niet in gevaar was. Die processie wordt georganiseerd door het Genootschap Berendrechtse Begankenis. Vanuit Ossendrecht stappen de bijna 200 deelnemers naar de kapel in Berendrecht.

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio