© Hans Otten

Brand woedt in loods van grootste boomkwekerij van het land

Houtvenne -

In de grote centrale loods op het terrein van boomkwekerij Arbor in Houtvenne (Hulshout) is zaterdagavond rond 19.30u brand uitgebroken. Die ging gepaard met heel wat rookontwikkeling.

Op de terreinen van Arbor, de grootste boomkwekerij van ons land, op de Provinciebaan in Houtvenne ontstond zaterdagavond vuur in de grote loods. Daarin liggen heel wat materialen opgeslagen, maar er worden ook de planten en bomen bewaard vooraleer ze naar de verkooppunten worden getransporteerd. Wat de brand heeft veroorzaakt, is nog niet duidelijk.

De brandweer pompte water op uit het spaarbekken van de kwekerij.

De brandweer pompte water op uit het spaarbekken van de kwekerij. © Hans Otten

De brand ging gepaard met een flinke rookontwikkeling, waarbij buren gevraagd werd om ramen en deuren gesloten te houden. De brandweer snelde met heel wat materiaal ter plaatse en kreeg het vuur snel onder controle. Daarvoor gebruikten de spuitgasten onder meer het waterbekken van Arbor dat dient om de planten te besproeien. De pompiers hielden onder meer het dak van de grote hangar nat, maar een deel ervan raakte wel beschadigd. De totale schade moet nog worden opgemeten. ho

MEER OVER Video

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio