©  Pool via REUTERS

Officieel: transfervrije Depay trekt naar FC Barcelona

De kogel is door de kerk: wat al lang in de lucht hing, is vandaag ook officieel bevestigd. Memphis Depay verlaat Olympique Lyon voor een Spaans avontuur bij FC Barcelona. Een nieuwe Nederlander dus voor Barcelona, want momenteel heeft het ook middenvelder Frenkie de Jong en coach Ronald Koeman in zijn rangen.

Thomas CamiBron: BELGA

Memphis is een jeugdproduct van PSV, waar hij in 2011 in het eerste elftal kwam. In 2015 ruilde hij PSV voor Manchester United, anderhalf jaar later trok hij naar Lyon. In Lyon was Depay de kapitein van het team, maar na 4,5 jaar wou hij andere oorden opzoeken. Afgelopen week was in de webshop van Barcelona kortstondig een shirt te koop met daarop de naam van Memphis. Dat item werd al snel weer verwijderd. “Een foutje, denk ik”, zei Depay toen. “Er zijn wel dingen gaande. Houd het nieuws maar in de gaten.”

Voor volgend seizoen versterkte Barcelona zich ook al met de verdedigers Emerson (Betis) en Eric García (Manchester City) en spits Sergio Agüero (Manchester City). Oranje-aanvoerder Georginio Wijnaldum (Liverpool) leek ook transfervrij over te stappen naar FC Barcelona, maar de middenvelder koos uiteindelijk voor Paris Saint-Germain. Die transfer kwam vlak voor het EK rond.

Depay speelt momenteel op het EK voetbal, waar hij met Nederland 6 op 6 pakte tegen Oekraïne en Oostenrijk. Depay scoorde vanop de stip de 1-0 tegen de Oostenrijkers, en bij FC Barcelona hopen ze dat Depay ook daar zijn neus voor goals laat zien.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer sportnieuws