Arno, Roel, Sien en Lars halen een fijn programma naar Oppuurs. 

Arno, Roel, Sien en Lars halen een fijn programma naar Oppuurs. © Guy Delforge

Sterke affiche voor tweede Summer Garden

Oppuurs -

In een gezellige tuin genieten van een optreden van toppers als Alex Agnew, Johan Verminnen en Wim Helsen. Het lijkt bijna onmogelijk, maar in Oppuurs (Puurs-Sint-Amands) kan het deze zomer.

Guy Delforge

De broers Roel en Lars Noens, hun vriend Arno en Roels partner Sien organiseren deze zomer voor de tweede keer Summer Garden in een tuin in de Kattestraat in Oppuurs. Op de affiche staan Alex Agnew, Johan Verminnen, Wim Helsen, Jelle Cleymans, Jan De Smet, Sioen en Yves Verthongen met enkele gasten. Enkele artiesten spelen zowel een namiddag- als een avondsessie.

“We organiseerden vroeger al geregeld feestjes en zijn dat blijven doen, nu met onze vzw Into the night events”, zegt Roel. “Vorig jaar wilden we in volle coronaperiode iets organiseren. Sien en ik waren in Zuid-Afrika aan het werk in het schooltje dat we steunen en moesten naar huis komen. Verspreid over de zomer deden we toen enkele optredens in de tuin van onze grootouders. Deze zomer zitten de optredens verspreid over twee weekends. Omdat onze oom goede contacten heeft, kunnen we een mooi programma aanbieden.”

 

 © Guy Delforge

De opbrengst van Summer Garden gaat naar Mondibel, de vzw waarvan Roel ook voorzitter is en die de werking van de Prince Albert Skills School in Zuid Afrika steunt. “We halen met de school jongeren van de straat die uit het reguliere schoolcircuit zijn gevallen”, zegt Roel. “We geven ze in de Prince Albert Skills School een opleiding zodat ze een grotere kans hebben om werk te vinden. De jongeren kunnen op school twee maaltijden krijgen, we zorgen voor het technisch materiaal en betalen twee leerkrachten.”

“Ik ben afgestudeerd als leerkracht en deed begin 2019 drie maanden stage in de Prince Albert Skills School”, zegt Roel. “Ik liep de stage samen met Kasper Stockman uit Oostmalle en hij is nog steeds betrokken bij onze vzw. Toen we zagen hoeveel we in drie maanden konden realiseren, wilden we meer doen. We gingen ondertussen ook al terug om er vrijwilligerswerk te doen en blijven de school nu voort steunen.”

De optredens vinden plaats in de tuin in de Kattestraat 131 in Oppuurs (Puurs-Sint-Amands). Er is parking voor auto’s en fietsen. Je moet vooraf een ticket kopen en aan je tafel blijven zitten, behalve voor toiletbezoek. Yves Verthongen bijt vrijdag 23 juli de spits af, Jelle Cleymans speelt op 23 juli, Alex Agnew op 24 juli en Jan De Smet op 25 juli. Sioen speelt op 30 juli, Wim Helsen op 31 juli en Johan Verminnen sluit de rij op 1 augustus.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio