De modestudenten van Ursulinen Mechelen zijn klaar voor hun modeshow.  

De modestudenten van Ursulinen Mechelen zijn klaar voor hun modeshow.  © Stijn Van de Sande

Modestudenten Ursulinen tonen creaties tijdens modeshows

Mechelen -

De leerlingen van de modeopleiding van Ursulinen Mechelen stelden dit weekend hun creaties voor aan vrienden en familie. Door de coronamaatregelen werd de modeshow buiten aan De Loods georganiseerd. “Dit is het hoogtepunt voor onze studenten”, zegt coördinator Catherine Van den Bossche.

Stijn Van de Sande

Ieder jaar stellen de leerlingen van de modeopleiding van Ursulinen Mechelen hun ontwerpen voor tijdens een grote modeshow. Vorig schooljaar werd door de coronacrisis gekozen voor een digitaal alternatief, maar nu kleinschalige evenementen weer mogelijk zijn, werd ervoor gekozen om de modeshow opnieuw fysiek te laten plaatsvinden. In totaal werden er afgelopen weekend vijf shows georganiseerd voor telkens een honderdtal toeschouwers.

“Het is een moeilijk jaar geweest voor onze leerlingen”, zegt Catherine Van den Bossche, coördinator van de opleiding. “Ondanks de beperkingen door corona hebben ze zich van hun meest creatieve kant getoond. Ze hebben enorm hard gewerkt en dat merk je aan het hoge niveau van de creaties. Als leerkrachten kunnen we alleen maar trots zijn op de prestaties die de leerlingen geleverd hebben. Het is dan ook fijn dat de modeshow opnieuw kan plaatsvinden. Dit is hét hoogtepunt van het jaar.”

Opvallende creaties

De 43 leerlingen showden in totaal zo’n 350 verschillende silhouetten. “De resultaten van de verschillende opdrachten die ze dit jaar kregen worden getoond”, zegt Van den Bossche. “Zo hebben we een collectie ontworpen voor het 100-jarig bestaan van het Conservatorium en er is ook een collectie trouwjurken. Daarnaast mochten de leerlingen natuurlijk ook ontwerpen op basis van hun eigen inspiratie en creativiteit. Dat heeft geleid tot heel wat leuke en opvallende creaties.”

“De aandacht voor duurzaamheid springt daarbij in het oog”, klinkt het. “Er werd onder andere gebruikgemaakt van stoffen van zetels uit de kringwinkel. Daarnaast is er ook veel aandacht voor felle kleuren en opvallende prints. Dat zijn dé trends van vandaag en het is dan ook belangrijk dat we daarop inspelen. Het eindresultaat is een show met heel uiteenlopende creaties.”

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio