Fietstocht levert e-bakfiets en 4.000 euro op

Stabroek -

Bart Vanhees en Ivan Van de Pas trainen de U9 van voetbalclub KSK Nieuw Stabroek. Om een ziek spelertje te helpen, verzamelden het duo genoeg geld om een e-bakfiets te kopen. Daarbovenop kwam nog eens 4.000 euro.

Jorre Franssen, een van hun spelertjes, lijdt aan een zeldzame aandoening van het heupgewricht. De knaap mag het komende jaar niet voetballen en zo weinig mogelijk bewegen. Geen sinecure voor een achtjarige. 

Daarom fietsen de trainers eerder dit jaar langs alle stadions van de 1A-voetbalploegen en lieten zich daarvoor sponsoren. Met de opbrengst kochten ze voor Jorre een e-bakfiets. Na hun tocht langs alle voetbalstadions brachten de trainers een schat aan supporterssjaals, voetbaltenues en shirts mee die ze kregen. Die werden online geveild door veilinghuis Hammertime en bracht 2.400 euro op. Daar kwam nog eens het geld van gewone sponsors bij.

Omdat de e-bakfiets al was betaald, schonk het trainersduo dat geld aan de vzw Bring a Smile en aan Rotonde. Bring a Smile ontving een cheque van 3.434 euro. De vzw van Kim Van Oncen en Sophie Van den Bergh verwent zieke kinderen een hele dag met geschenken en BV‘s. De Vluchtheuvel, onderdeel van Rotonde, mocht naar huis met een cheque van 500 euro. (evdw)Meer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio