Het nationale Unified-team onder leiding van Piet den Boer (rechts). 

Het nationale Unified-team onder leiding van Piet den Boer (rechts). © Stijn Van de Sande

Nationaal Unified-team wint eerste wedstrijd tegen BV’s op veld van Racing Mechelen

Mechelen -

Op het veld van Racing Mechelen nam het nationale Unified-team onder leiding van bondscoach Piet den Boer het zaterdagmiddag op tegen een ploeg van BV’s en oud-voetballers. Het Unified-team, dat samengesteld is uit mensen met en zonder beperking, won uiteindelijk eenvoudig met 10-5.

Stijn Van de Sande

Het nationale Unified-team bestaat intussen ongeveer een jaar. In het team spelen zowel spelers met als zonder beperking. Het team is een initiatief van de Belgische voetbalbond en de Special Olympics. Het heeft als doel G-sport en sport voor mensen zonder beperking met elkaar te combineren en G-sport extra in de kijker te zetten. Het team zal België onder meer vertegenwoordigen op internationale toernooien.

KV Mechelen-coryfee en G-sportambassadeur Piet den Boer is de bondscoach. Hij leidde zaterdag zijn allereerste wedstrijd. “Door de coronacrisis hebben we nauwelijks kunnen trainen en is dit pas onze eerste wedstrijd”, zei hij voor de match. “Ik ben dan ook benieuwd naar het resultaat, maar ik heb vertrouwen in mijn team. Er is veel talent. Wat het resultaat ook wordt, het moet vooral een fijne dag worden voor de spelers. Daarom hebben we ook nog een leuke uitstap naar Mechelen gepland.”

Rode Duivels-omroeper Christophe Stienlet maakt kennis met het Unified-team.

Rode Duivels-omroeper Christophe Stienlet maakt kennis met het Unified-team. © Stijn Van de Sande

Enthousiasme

Het Unified-team nam het op het nieuwe kunstgrasveld van Racing Mechelen op tegen een team van oud-voetballers en bekende Vlamingen. Aan de aftrap stonden onder meer acteurs Andy Peelman en Jeremy Vandoorne, zanger Matthias Lens, ex-voetballers Mike Verstraeten en Gunther Schepens, Qmusic-presentator Vincent Fierens en Tim Wauters alias ‘Timtation’ uit Temptation Island. Rode Duivels-omroeper Christophe Stienlet stond ook nu in voor de verslaggeving.

“Het enthousiasme binnen ons benefietteam was meteen groot”, zegt Stienlet. “Ik had de oproep nauwelijks gelanceerd in ons Whatsappgroepje of ik kon al een ploeg samenstellen. Iedereen wilde komen. Niet alleen omdat het door corona lang geleden is dat we nog eens mochten spelen, maar vooral omdat het zo’n mooi project is. Het is fantastisch om te zien hoe Piet den Boer zich inzet voor de G-sport en andere goede doelen. We willen dan ook graag ons steentje bijdragen aan dit project, al zullen we het niet gemakkelijk hebben tegen deze talentvolle ploeg.”

Het Unified-team en de ploeg BV’s samen voor de wedstrijd.

Het Unified-team en de ploeg BV’s samen voor de wedstrijd. © Stijn Van de Sande

Wedstrijden winnen

Spannend werd het inderdaad niet. Het Unified-team haalde het relatief makkelijk met 10-5 en won ook een strafschoppenreeks. Eén van de spelers is de 19-jarige Soufiane uit Kortrijk. “Al van kleins af aan speel ik voetbal, het is dan ook leuk om nu deel uit te kunnen maken van het nationale Unified-team. We hebben nog niet heel veel kunnen samen spelen, maar toch zijn we al een groep vrienden. Hopelijk kunnen we vanaf nu meer wedstrijden spelen en er natuurlijk ook winnen.”

“Toen Piet ons vroeg of we een veld ter beschikking konden stellen, hebben we geen moment getwijfeld”, zeggen Arnout Geys en Fred Willems van Racing Mechelen. “Want we dragen G-voetbal een erg warm hart toe. Dit initiatief van de voetbalbond, Foundation Mechelen en het sterrenteam van Christophe Stienlet past dan ook perfect binnen onze community-werking. We zien het ook als onze plicht om dit kunstgrasveld, dat gerealiseerd werd door de stad, open te stellen voor dit soort warme projecten.”

Het Unified-team tijdens de opwarming.

Het Unified-team tijdens de opwarming. © Stijn Van de Sande

‘Timtation’ zet voor tot bij zanger en acteur David Michiels tijdens de opwarming van het BV-team.

‘Timtation’ zet voor tot bij zanger en acteur David Michiels tijdens de opwarming van het BV-team. © Stijn Van de Sande

MEER OVER

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio