De brooddoos symboliseert dat vrijwilligers broodnodig zijn. © Marc Peeters

Vorselaar acht vrijwilligers broodnodig

Vorselaar -

Meer dan negenhonderd mensen die zich in Vorselaar als vrijwilliger inzetten voor organisaties en verenigingen ontvangen rond deze tijd brooddoos van het lokale bestuur. Het cadeautje staat niet alleen voor een welgemeende dank u, maar onderstreept ook dat vrijwilligers broodnodig zijn voor het verengingsleven.

De datum van de actie is niet lukraak gekozen. Op 19 juni stond de jaarmarkt, het jaarlijkse volksfeest in Vorselaar, op de agenda. Dat feest kon net als in 2020 niet doorgaan en werd verzet naar 11 september. Het is een evenement waar heel wat verenigingen en vrijwilligers mee de handen uit de mouwen steken, zonder hen geen jaarmarkt. 

“Deze periode staat ook symbool voor mogelijkheden”, weet schepen Kobe Vercauteren (Actiev). “Heel wat verenigingen en activiteiten ontwaken uit hun coronaslaap. Daarom willen we hen nu aanmoedigen om er weer volop tegenaan te gaan. Geen jaarmarkt zonder vrijwilligers, maar ook geen bruisend dorp en sterk sociaal weefsel zonder hen.”

Tessa Aerts, lid van Femma, kreeg haar doos van schepen Vercauteren. “Een leuk en lekker initiatief want er zitten ook een paar streekproducten in de doos.” Op de brooddoos staat een afbeelding van een diamant en de slogan ‘Vorselaarse vrijwilliger, jij doet 2290 schitteren.’

De slogan verwijst naar het diamantverleden. “Deze schitterende vrijwilligers zijn net als het steentje vroeger onmisbaar in de gemeente. Dat is wat Vorselaar zo uniek maakt en waarom de inwoners – zoals uit zoveel onderzoek blijkt – de gelukkigste van heel Vlaanderen zijn”, besluit Vercauteren. (mph)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio