Steven Truyman toont de opstellingen in de nieuwe toonzaal.   

Steven Truyman toont de opstellingen in de nieuwe toonzaal.  © Marc Peeters

Belevingstoonzaal voor wie zelf wil verbouwen

Oevel -

De firma Sack Zelfbouw, gespecialiseerd in zelfbouwpakketten voor verwarming, sanitair, ventilatie en elektriciteit heeft zaterdag in de Snelwegstraat in Oevel (Westerlo) een gloednieuwe belevingstoonzaal geopend. “Het gaat om de vijfde in Vlaanderen en nummer zes opent binnenkort in Brecht”, weet marketing manager Steven Truyman.

Marc Peeters

De klanten van Sack Zelfbouw zijn mensen die uitgebreide bouwplannen hebben en daarvoor zelf de handen uit de mouwen willen steken. “Mensen komen bij ons langs met een plan. Dat gaan we dan samen bespreken en bekijken wat er nodig is om de verschillende onderdelen uit te voeren. De klant wordt van A tot Z bijgestaan. Onze toonzaaladviseurs zijn sterk technisch opgeleide mensen die een degelijk advies op maat kunnen geven.”

Ook tijdens de installatie kunnen de klanten op uitgebreide begeleiding rekenen met instructievideo’s, handleidingen of rechtstreeks door de persoon die de materialen komt leveren, want ook die is op de hoogte van de technieken. “Bij ons is het niet gewoon afzetten en wegwezen. Bij het materiaal hoort een vakkundige uitleg.”

Het opzet van het hele verhaal is duidelijk. “We willen mensen kansen bieden om met kwalitatief materiaal te bouwen en te verbouwen, maar het toch betaalbaar te houden. Dankzij de pakketten met begeleiding kan je tot 50% besparen op je budget en toch kiezen voor a-merken als Vaillant, Bosch,...”

De klant kan zien hoe een installatie moet opgebouwd worden.

De klant kan zien hoe een installatie moet opgebouwd worden. © Marc Peeters

In de belevingstoonzaal kunnen de bezoekers onder meer ontdekken hoe een vloerverwarming werkt. Er wordt ook getoond hoe je pakweg een gascondensatieketel of een warmtepomp moet installeren. “Een manier van werken die duidelijk wordt geapprecieerd”, meent Truyman. Zo mocht Sack Zelfbouw dit jaar voor de tweede keer de prestigieuze ‘Best Managed Company’ Award in ontvangst nemen. Een teken dat de organisatoren Deloitte, KU Leuven en Econopolis sterk geloven in het concept en de uitvoering van Sack Zelfbouw.

Temse

De onderneming werd ongeveer 20 jaar geleden door Mike Sack en zijn echtgenote Ann De Groote opgericht in het Oost-Vlaamse Temse. Daar is nog steeds het hoofdkantoor. Na Roeselare in 2015, Aarschot in 2019 en Maldegem in 2020 is Oevel nu dus het vijfde filiaal. De winkel is gevestigd in de voormalige Buga-garage vlak bij de fly-over tussen Geel en Westerlo.

“Een strategische ligging waarmee we nieuwe klanten uit de Kempen hopen warm te maken voor ons concept. Na eerst in de diepte te hebben gewerkt, willen we ons nu duidelijk in de breedte profileren om in heel Vlaanderen een begrip te worden.”

Sack Zelfbouw stelt een zestigtal mensen tewerk.

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio