StreekKenners leren uiteraard de streek kennen. 

StreekKenners leren uiteraard de streek kennen. © Guy Delforge

Word StreekKenner van Rupelstreek of Klein-Brabant

Klein-Brabant -

Vanaf dit najaar kun je in Klein-Brabant een opleiding tot StreekKenner volgen. Bedoeling is dat StreekKenners leren hoe ze in hun regio rondleidingen op maat van groepen kunnen aanbieden.

De Streekvereniging Zuidrand en het Antwerpse deel van de toeristische regio Scheldeland (Rupelstreek, Klein-Brabant, Willebroek en Zwijndrecht) starten in september een nieuwe opleiding tot StreekKenner. Met het project ‘Gidsen zonder beperking’ krijgen ze hiervoor van Toerisme Vlaanderen een subsidie van 36.704 euro.

Het is de bedoeling om met een laagdrempelige opleiding tot StreekKenner geïnteresseerde vrijwilligers en bestaande gidsen aan te trekken. “Eind september beginnen we met de eerste module van de opleiding. In elke regio gaat men dieper in op het streekverhaal in zeven vormingsmomenten, waaronder twee uitstappen”, zegt toeristisch coördinator Karin De Mulder. “Zo komen onder meer het landbouwverleden en de rijke geschiedenis en ambachten aan bod.”

In voorjaar 2022 volgen de twee andere modules waarin de deelnemers handvaten en tips aangereikt krijgen om een rondleiding op maat van een groep aan te bieden. “Die omvat modules rond gidstechnieken voor kinderen, mensen met een fysieke beperking, slechthorenden en slechtzienden. Er wordt een brede waaier aangeboden om het bestaande aanbod aan rondleidingen in de regio’s uit te breiden en te versterken.” gdb

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio