Antwerp slaat dubbelslag met Engels en Bataille: “Engels kon naar grotere clubs dan Antwerp”

Antwerp FC heeft een tweede versterking op twee dagen tijd beet. Na Michael Frey komt nu ook verdediger Björn Engels over naar de Bosuil. Hij komt over van Aston Villa en tekent een contract tot 2026. Jelle Bataille maakt de overstap van KV Oostende en zette zijn kribbel onder een driejarige deal.

havg, dvd

“Royal Antwerp FC haalt Björn Engels naar de Bosuil! De Belgische verdediger komt over van Aston Villa en zal, na het afleggen van de medische tests, een contract tot 2026 ondertekenen bij de club”, maakte de Great Old vrijdag bekend.

Twee jaar geleden maakte Engels zijn jeugddroom eindelijk waar door de stap naar de Premier League te zetten. Hij wilde die drie jaar eerder al zetten, toen Bournemouth aandrong, maar toen hield Club Brugge hem nog tegen. Na een raar jaar bij het Griekse Olympiakos en een topseizoen bij het Franse Reims kreeg hij echter een herkansing, want Aston Villa legde 10 miljoen euro voor hem neer. Daar begon hij sterk, een paar maanden later werd hij al geciteerd bij de Rode Duivels. Maar nadien, vooral na de lockdown, werd hij genekt door blessures. Het voorbije seizoen was hij wel weer inzetbaar, maar koos Dean Smith voor iemand anders en heeft hij hem zelfs geen enkele keer meer opgesteld. Zijn laatste wedstrijd dateert daarom al van 9 maart 2020. Tijdens de medische en fysieke tests zal hij dus eerst moeten bewijzen dat hij topfit is.

 

 ©  AFP

“Maar we hebben al de nodige info ingewonnen en hij zal stap per stap het nodige ritme opdoen om mee te zijn met de groep”, zegt algemeen manager Sven Jaecques, die opgetogen is over de stunttransfer. “Uiteraard zijn we blij. In het verleden hebben we nóg al naar Björn gepolst, maar was het quasi onmogelijk om hem te halen. Door het hele Covid-verhaal stond Aston Villa nu meer open voor gesprekken. En Björn ook, want zijn grootouders hadden zijn tweede kindje zelfs nog nooit kunnen zien. Dat hij weer dichter bij huis wilde voetballen, speelde in ons voordeel.”

Toch waren er nog andere gegadigden voor Engels. En zei hij in september vorig jaar niet dat hij in België alleen naar Club zou terugkeren? “Geen idee, ik weet ook niet in hoeverre Club interesse had om hem terug te halen. Wel weet ik dat hij nu meerdere mogelijkheden had in België en het buitenland. En dat er zeker ook grotere clubs tussen zaten dan Antwerp. Maar Björn heeft niet voor status of geld gekozen, hij was gecharmeerd door ons totaalpakket – de infrastructuur, de ambitie van de voorzitter, noem maar op. Omgekeerd wilden wij hem niet alleen omdat hij Belg is, maar vooral omdat hij een echte winnaar is en omdat hij erop gebrand is om zijn carrière terug op de rails te zetten. We zijn hoopvol, want hij bewees eerder al dat hij terug kan knokken na een tegenslag.”

LEES OOK: Antwerp-manager Sven Jaecques over Mbokani, Lamkel Zé en een nieuwe TD: “We spreken wekelijks met twee, drie mensen”

Jelle Bataille tot 2024

Jelle Bataille (22) heeft zijn gedroomde transfer eindelijk beet. De rechtsachter van KV Oostende tekende een driejarig contract bij Antwerp, dat hem al heel lang volgde en nu eindelijk zijn kans schoon zag. In de wintermercato lukte het de Great Old nog niet om hem los te weken bij KVO, maar de kustclub besefte dat het nu het moment was om hem te verkopen, met nog maar één jaar contract.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Brian Priske zal blij zijn, want hij gaf uiteraard ook zijn zegen voor de dynamische (vleugel)back en Belgische jeugdinternational, die in Oostende 92 matchen speelde en daarin goed was voor vier goals en acht assists. Bataille moet voorlopig de concurrentie aangaan met Buta, maar uiteraard is de kans groot dat die – met eveneens nog maar één jaar contract – andere oorden opzoekt.

“We kwamen niet tot een akkoord met Jelle (over een contractverlenging, nvdr.) dus waren we genoodzaakt om hem te verkopen”, aldus KVO.

 

 ©  BELGA

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws