Ook de bordjes verdwijnen uit het straatbeeld. 

Ook de bordjes verdwijnen uit het straatbeeld. © Marc Herremans

Vanaf maandag moet je in Mechelse straten geen mondmasker meer dragen

Mechelen

Vanaf maandag is het dragen van een mondmasker niet langer verplicht in het centrum van Mechelen. Dat heeft de stedelijke crisiscel beslist. Onder andere in winkels is het wel nog verplicht.

De aanpassing komt er na de beslissingen van het federaal Overlegcomité. Recent was de mondmaskerzone al beperkt tot de winkeldriehoek, de Grote Markt, de Veemarkt en de Vismarkt. Vanaf maandag 21 juni moet het dus nergens meer op het openbaar domein.

“We hebben ervoor gekozen om geen abrupte beslissingen te nemen en het stapsgewijs te doen. De evolutie van de pandemie en de start van het zomerplan van de federale overheid laat ons toe om het mondmasker op het openbaar domein volledig los te laten”, zegt burgemeester Alexander Vandersmissen (Vld-Groen-m+).

De komende dagen wordt alle signalisatie weggehaald. Al vraagt de burgemeester wel om voorzichtig te blijven en een mondmasker te dragen als je de sociale afstand van anderhalve meter niet kan respecteren. “Het virus is nog niet volledig verdwenen uit onze samenleving. We moeten nog altijd voorzichtig blijven en ons aan de geldende maatregelen houden.” (svh)

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio