Seppe en Robbe Verbeek en Steffi Heremans, enkele van de organisatoren, proberen tegen september iets moois uit te werken. 

Seppe en Robbe Verbeek en Steffi Heremans, enkele van de organisatoren, proberen tegen september iets moois uit te werken. © Joren De Weerdt

Heistse jeugd plant ‘inhaalfeestje’ in september: “Nood om te feesten is hoog”

Heist-op-den-Berg -

De Heistse jeugd plant een openluchtfuif op 11 september. Op het Openluchtfest Hest met ondertitel ‘Inhaalboit’ willen ze eindelijk nog eens samen dansen, feesten en zo de frustrerende coronaperiode achter zich laten. Jongeren uit zowat alle deelgemeenten helpen mee met de voorbereidingen. De grootte van het evenement zal afhangen van wat er op dat moment kan.

Bert Provoost

“Corona was een heel lastige periode voor de jeugd. De jongeren hebben echt een uitlaatklep nodig, ze verlangen enorm naar een echte fuif zoals vroeger. De nood om nog eens echt te feesten is hoog”, zeggen initiatiefnemers Steffi Heremans (25) uit Zonderschot, Seppe Verbeek (18) uit Heist-station en Michiel Clé (21) uit Berlaar-Heikant.

Vorig jaar in september probeerden al enkele jongeren iets op poten te zetten, volgens een formule waarbij mensen zouden kunnen dansen, desnoods in aparte bubbels. Maar zelfs dat bleek door de ernst van de pandemie een brug te ver. Nu zou de situatie tegen september beter moeten zijn en zou er wél iets kunnen.

“We hebben nu met een paar mensen uit verschillende jeugdverenigingen de koppen bij elkaar gestoken om samen een inhaalfeest te organiseren. Het idee is ook al besproken in de jeugdraad. Naast ons als drie trekkers zijn er ook een twaalftal andere jongeren die mee organiseren in verschillende werkgroepen. Het feit dat we dit samen kunnen voorbereiden, doet ons al enorm veel deugd en zorgt voor wat perspectief”, leggen de initiatiefnemers uit.

Eén van de evenementen die de Heistse jeugd ook dit jaar zal moeten missen, is Hestival, maar er waren er ook nog heel wat andere.

Eén van de evenementen die de Heistse jeugd ook dit jaar zal moeten missen, is Hestival, maar er waren er ook nog heel wat andere. © Joren De Weerdt

“De gemeente is principieel akkoord dat we iets op poten zetten. We zullen uiteraard geen gekke dingen doen en rekening houden met wat er op dat moment kan, in samenspraak met de gemeente. Zo denken we aan een ticketverkoop in schijven, waarbij we beginnen met een beperkt aantal tickets en daarna nieuwe tickets aanbieden als blijkt dat er meer mensen binnen zouden mogen. Het zou fantastisch zijn als we iets zouden kunnen organiseren voor zo’n 2.000 man. Dat is het aantal dat grote fuiven vroeger ook haalden. Liefst natuurlijk in één grote fuif, desnoods zelfs in twee shiften als dat nodig zou zijn. Dat alles in openlucht zou gebeuren, maakt het iets makkelijker om te organiseren in coronatijden.”

Symboliek

De organisatoren willen de nodige symboliek in de party smokkelen. “We noemen het niet voor niets inhaalboit. We zouden echt willen verwijzen naar alle evenementen die afgelast zijn. Hestival is daarbij uiteraard heel belangrijk, maar er waren nog veel meer andere evenementen en fuiven die we hebben moeten missen. Daar gaan we allemaal even bij stilstaan. Zo willen we die gemiste momenten toch even samen beleven”, zeggen de organisatoren.

Het is de bedoeling om Heistse lokale deejays een plaats te geven, zodat ook zij na lange tijd weer plaatjes kunnen draaien voor een echt publiek. Een definitieve locatie is er nog niet. “We zijn nog in gesprek met landbouwers om een veld te huren. Die zoektocht is niet makkelijk, maar dat komt wel in orde. Nu zijn er veel jongeren met examens bezig, tijdens de zomervakantie bereiden we het evenement verder voor. Jongeren die mee zouden willen helpen met de voorbereiding of op de dag zelf, kunnen zich nog altijd aanmelden.”MEER OVER Blikvangers Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio