Jean De Boeck, een gewone Mechelaar die grootse zaken wist te realiseren. 

Jean De Boeck, een gewone Mechelaar die grootse zaken wist te realiseren. ©  Jan Smets.

Dijlestad eert sociaal geëngageerde Mechelaar met straatnaam

Mechelen -

Jean De Boeck was een warm mens, een wereldburger en een bijzonder geëngageerde man ook. Zes jaar geleden overleed hij op 78-jarige leeftijd. De stad eert deze Mechelaar door een nieuwe straat naar hem te noemen.

In het binnengebied van de Mahatma Gandhi- met de Ivo Cornelisstraat aan Geerdegemveld komt er een nieuwe woonwijk voor 77 gezinnen. Het stadsbestuur heeft beslist om de nieuwe weg daar de Jean De Boeckstraat te dopen. De Mechelaar leefde en woonde in een straat die grensde aan de Mahatma Gandhiwijk, tot hij begin 2015 overleed.

Jean De Boeck was een sociaal bewogen man die zich op verschillende fronten engageerde. Zo was hij jarenlang een van de drijvende krachten achter Global Fiësta, een werelds feest in de wijk. Daarnaast was hij onder andere ook actief bij KWB, Wereldsolidariteit en een project voor Bolivië. Hij was een gewone Mechelaar die grootse zaken wist te realiseren.

LEES OOK: Mechelen draagt plein op aan beroemde sportverslaggever Rik De Saedeleer

“Jean was echt een fantastische man”, zegt Abdrahman Labsir (Vld-Groen-m), schepen van Jeugd. Hij was zelf een prille twintiger toen hij als jeugdwerker aan de slag ging en Jean De Boeck leerde kennen. “Ik herinner mij Jean als een heel zorgzame en betrokken man. Hij was een brugfiguur tussen de jeugdwerking en alle andere buurtinitiatieven om Global Fiësta tot een succes te maken. Hij heeft daar een zeer belangrijke en bepalende rol in gespeeld. Toen hij stierf, had ik de eer om te mogen spreken op zijn begrafenis.” (svh)

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio