Ben, Nicky en Joris poseren met enkele elektrische steps bij de tipi’s van Landgoed Omorika. 

Ben, Nicky en Joris poseren met enkele elektrische steps bij de tipi’s van Landgoed Omorika. © WOAD

Landgoed Omorika is derde verhuurpunt voor e-steps

Ravels, Arendonk -

Nicky Van de Lisdonck en Joris Vermonden hebben opnieuw drie tipi’s in hun tuin in Ravels geplaatst om vakantiegasten te ontvangen. Hun aanbod werd uitgebreid met onder meer elektrische steps van Step Tours uit Arendonk.

Wouter Adriaensen

Nicky en Joris kwamen vorig jaar op het idee om drie indianententen, twee met vier bedden en één met twee bedden, in hun achtertuin op te stellen tussen de koeienweide en het bloemenveld. Landgoed Omorika in de Kapelstraat in Ravels-Eel was geboren. “Dit jaar staan de tipi’s er opnieuw van half mei tot half september”, vertelt het koppel. “De voorbije weekends waren ze al goed gevuld, de zomer is voor 70% volgeboekt. Onze gasten komen uit heel Vlaanderen en Nederland.”

Vierhonderd verhuringen

Ontbijten en lunchen kan in de tomatenserre, de garage werd verbouwd tot sanitaire blok. Verder was de landelijke rust het voornaamste verkoopargument. “Van enkele gasten kregen we de opmerking dat het toch net iets meer mocht zijn. Nu hebben ze een trampoline, een zandbak, een stretchtent en een hot tub tot hun beschikking. En we verhuren tien elektrische steps.”

Die werden geleverd door Arendonkenaar Ben Luyten, die drie jaar geleden zijn bedrijf Step Tours oprichtte. “Vorige zomer heb ik op vier maanden tijd vierhonderd verhuringen gehad in Arendonk. Sinds de paasvakantie is er een tweede verhuurpunt bij mensen thuis in Minderhout (Hoogstraten, red.). Zij vonden dit ideaal om in bijberoep te doen. Mijn broer heeft vorig jaar met zijn kinderen in een tipi overnacht, toen heb ik mijn concept voorgesteld aan Nicky en Joris.”

Landgoed Omorika wordt zo het derde verhuurpunt voor Step Tours in de Noorderkempen. “We houden het bij maximaal één punt per gemeente. De vraag is daarvoor groot genoeg. Het is net een voordeel om in elkaars buurt te zitten. Als bijvoorbeeld een bedrijf wil gaan steppen, hebben we snel vijfendertig steps bij elkaar.”

Een step huren kost 25 euro voor een halve dag en 45 euro voor een hele. Nicky en Joris stippelden alvast een 35 kilometer lange Pierenroute uit. “Een landelijke, afwisselende route die doorheen Ravels, Weelde en Poppel gaat, met voldoende terrasjes onderweg”, lacht het koppel. “We hopen nog voor de zomer een tweede route toe te voegen.”

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio