De tripel van het Brughuis in Muizen kan je vanaf zaterdag kopen bij Quali Drinks. 

De tripel van het Brughuis in Muizen kan je vanaf zaterdag kopen bij Quali Drinks. © Sven Van Haezendonck

Brughuis Tripel nu ook te koop om thuis te degusteren

Muizen, Mechelen -

De Brughuis Tripel is voortaan ook te koop bij drankencentrale Quali Drinks in Mechelen. Een klein jaar na de lancering van hun blond bier hebben de brouwers van de populaire bruine kroeg in Muizen overigens een tweede nieuwe bier op de tap staan: Dark Ale De Maerschalck.

Sven Van Haezendonck

Vorig jaar startten Frank Vlayen en Piet De Smet, de twee eigenaars van het Brughuis, hun eigen microbrouwerij op. Dat was meteen de eerste in de Dijlestad en in de zomer van 2020 lanceerden de brouwers hun Brughuis tripel. Dat vlot drinkbare blonde bier heeft er nu een broertje bij, een donker bier ditmaal.

“Onze Dark Ale De Maerschalk is genoemd naar Gerard De Maerschalck, in de tweede helft van de negentiende eeuw een roemruchte eigenaar van het café én van de ophaalbrug”, vertelt Frank Vlayen. De man was ooit ook eerste schepen en burgemeester van Muizen.

“Het is een volmondige Dark Ale van acht graden met een frisse, kruidige neus en aroma’s van citrus, dorp, karamel, zoethout en wijn. Wij willen geregeld met nieuwe bieren komen”, legt Vlayen uit. De Dark Ale De Maerschalck kan je voorlopig enkel vers getapt proeven in het café aan de Dijle.

“Lokale initiatieven bekoren ons”

Van de tripel daarentegen, die ondertussen uitgroeide tot een vaste waarde, kan je voortaan ook thuis genieten. Quali Drinks op de Leuvensesteenweg biedt het bier vanaf zaterdag exclusief te koop aan. “Naast ons uniek en kwalitatief aanbod bieren, streven wij er altijd naar om nieuwe brouwerijen en hun bieren te lanceren. Zeker lokale initiatieven weten ons te bekoren”, vertelt Kevin Goos, zaakvoerder van Quali Drinks.

Brughuis-brouwers Piet De Smet en Frank Vlayen gaan voor de verkoop in zee met Kevin Goos van Quali Drinks.  

Brughuis-brouwers Piet De Smet en Frank Vlayen gaan voor de verkoop in zee met Kevin Goos van Quali Drinks.  © rr

Na een kleine degustatie was de samenwerking tussen de drankenhandelaars en de brouwers snel beklonken. Het bier is zowel te koop in een sixpack als in een doos met 24 flesjes. “Om de lancering kracht bij te zetten, trakteren wij iedere bierliefhebber op een ‘5+1 gratis’-actie”, zegt Goos. Extra attent van de ondernemer is dat hij een deel van de opbrengst schenkt aan een goed doel.

Voor iedere doos Brughuis Tripel die bij Quali Drinks wordt verkocht, gaat 2,50 euro naar de Mechelse vzw Kadee. “Zodat alle kinderen kunnen genieten van een leuke zomervakantie”, zegt Goos. Samen met zijn team werkt hij ook aan een alternatieve editie van het Bierfestival Mechelen tijdens het weekend van 8, 9 en 10 oktober.

LEES OOK: Brughuis opent eigen microbrouwerij: “Bier vloeit rechtstreeks naar tapkraan”

MEER OVER DOEN!-tips Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio