Initiatiefnemers Glenn Van Hissenhoven (37), Anthony Van Isacker (46) en Carlos Michielsen (31) openen de zaak. Iedereen is welkom, er zijn 120 plaatsen.  

Initiatiefnemers Glenn Van Hissenhoven (37), Anthony Van Isacker (46) en Carlos Michielsen (31) openen de zaak. Iedereen is welkom, er zijn 120 plaatsen.  © Andreas Rotty

Ongebruikte berm getransformeerd in zomerbar Café Corbusier

Wilrijk, Antwerpen -

Vandaag, vrijdag, opent ‘Café Corbusier’ in de Kruishofstraat tegen Wilrijk. De berm naast ontbijtzaak Pain Pidou is nu omgetoverd tot een hippe zomerbar met Duvel 666 en Triple d’Anvers van het vat. De initiatiefnemers moesten eerst talloze Japanse duizendknoopplanten uitrukken.

“Dat was best wel wat werk, dat is een hardnekkige plant. Die heeft wel wat voeten in de aarde, letterlijk”, zegt uitbater Carlos Michielsen. Hij is ook manager van nachtclub Club Capital in het Stadspark. Dankzij corona had dus wel tijd om als nieuwe uitdaging een onbenut, overwoekerd stuk grond tot een nieuwe horecaruimte te transformeren.

In de plaats ligt er nu een tapijt van schorsstukken. Daarop zijn tafeltjes voor telkens vier personen geplaatst en strandstoelen. In het totaal kunnen er 120 mensen plaatsnemen. Zoals een echte zomerbar betaamt is er een dj-booth. Naast de Duvel 666 en Triple d’Anvers stroomt er ook Liefmans Fruitesse en ‘Le Corbusierpils’ uit de tapkraan. Op fles is nog van alles anders te krijgen.

Naar de naam is het niet ver zoeken, ook letterlijk. Op tientallen meters ligt Maison Guiette, het enige overgebleven werk in België van de invloedrijke architect Le Corbusier (1887–1965). Als extra link zeijn de tafels van de zomerbar geschilderd in ‘Le Corbusier-blauw’, een tint die hij veel gebruikte.

Er zullen regelmatig dj’s uitgenodigd worden, maar volgens de organisatoren moet de buurt geen geluidsoverlast vrezen. “Dj’s zijn belangrijk voor de sfeer van de zomerbar, maar draaien loungemuziek voor op de achtergrond. We willen graag heel de buurt naar onze zomerbar lokken, van jong tot oud”, zegt Carlos.

Het terras is trouwens een uitbreiding van een reeks horecazaken: het daarnaast gelegen ontbijtzaak Pain Pidou, de frituur ernaast genaamd Pom Frit en verderop in de Eglantierlaan Bistro Pompidou. Vanop het terras van de zomerbar kan je trouwens frieten bestellen van de frituur. Je krijgt een berichtje wanneer ze klaar zijn.

De horecagroep ontwikkelt zich trouwens meer en meer in de buurt. In het ruime pand op de hoek van de Eglantierlaan en de Berkanlaan wordt waarschijnlijk vanaf augustus de ontbijtzaak Pain Pidou ondergebracht. Het gaat om het pand waar een Lucy Chang-restaurant gevestigd was tot een hevige brand in maart 2020. De frituur Pom Frit neemt dan intrek in het pand waar de Pain Pidou nu gevestigd is. Café Corbusier is van woensdag tot en met zondag open van 16u tot 23u30.

 (anro)

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio