De speelplaats van de Heilig Hartschool stond vrijdag vol springkastelen. 

De speelplaats van de Heilig Hartschool stond vrijdag vol springkastelen. © Stijn Van de Sande

Leerlingen Heilig Hartschool leven zich uit tijdens groot springkastelenfeest

Sint-Katelijne-Waver -

Als alternatief voor de afgelaste schoolreis organiseerde de Heilig Hartschool in Sint-Katelijne-Waver vrijdag een groot springkastelenfeest. Voor de leerlingen van de kleuter- en lagere school was het de eerste grote activiteit sinds het uitbreken van de coronacrisis. Intussen wordt er in de school ook weer gebouwd nadat de werken aan twee nieuwe lokalen lange tijd stillagen.

Stijn Van de Sande

Er stonden vrijdag geen lessen op het programma voor de leerlingen van de Heilig Hartschool in Sint-Katelijne-Waver. “Toen duidelijk werd dat we ook dit jaar geen traditionele schoolreis konden organiseren door de coronamaatregelen, zijn we op zoek gegaan naar een alternatief. Want we wilden de leerlingen na een moeilijk jaar absoluut een leuke afsluiter bieden”, zegt directeur Mathias Van Beersel.

“Oorspronkelijk dachten we aan een echte Vlaamse kermis, maar ook dat bleek moeilijk haalbaar”, zegt de schooldirecteur. “Het beste alternatief waren een springkastelenfeest en volksspelen. Dankzij de zeer gewaardeerde financiële steun van de ouderraad konden we de hele speelplaats volzetten met springkastelen, werd de straat afgesloten zodat we er traditionele volksspelen konden plaatsen en kregen de kleuters enkele leuke kramen, zoals eendjes vissen.”

Enkele kleuters tijdens het eendjes vissen.

Enkele kleuters tijdens het eendjes vissen. © Stijn Van de Sande

Enthousiasme

Voor de leerlingen was het een onvergetelijke dag. “Het enthousiasme op hun gezicht, daar doe je het voor”, zegt Van Beersel. “Het afgelopen anderhalf jaar hebben we af en toe kleine activiteiten kunnen organiseren binnen hun klasbubbel. Ook nu blijven ze zo veel mogelijk binnen de bubbel en werken we per springkasteel of spel met een doorschuifsysteem. Maar toch is het de eerste grote activiteit sinds de start van de coronacrisis. Daar zijn ze duidelijk blij om.”

“Natuurlijk waren we graag op schoolreis geweest, maar dit is zeker een waardig alternatief”, zeggen Ayco Ferrante (11) en Sam Neutjens (11). “De wilde stier en de gekke fietsjes vonden we tot nu toe de leukste activiteiten. Een aantal dingen hebben we nog niet kunnen uitproberen, omdat het eerst aan de andere klassen was. We kijken zeker nog uit naar de grote slingerbal en de elastiekrun. Die zien er echt heel leuk uit.”

”Dit is een goed alternatief voor de schoolreis”, zeggen Sam (links) en Ayco.

”Dit is een goed alternatief voor de schoolreis”, zeggen Sam (links) en Ayco. © Stijn Van de Sande

Nieuwbouw

Behalve het geslaagde springkastelenfeest was er nog goed nieuws voor de Heilig Hartschool. Sinds enkele weken wordt er opnieuw gebouwd aan de twee nieuwe kleuterklassen met groenzone. “De werken hebben meer dan een jaar stilgelegen door een faillissement”, zegt Mathias Van Beersel. “Maar intussen wordt er weer gewerkt. Daar zijn we heel blij om. Wanneer de twee klassen klaar zijn, verhuizen de zesdejaars naar de voormalige kleuterklassen. Zij moeten dan niet langer les volgen in verouderde containerklassen.”

De leerlingen van de Heilig Hartschool leven zich uit op het springkastelenfeest.

De leerlingen van de Heilig Hartschool leven zich uit op het springkastelenfeest. © Stijn Van de Sande

De leerlingen van de Heilig Hartschool leven zich uit op het springkastelenfeest. 

De leerlingen van de Heilig Hartschool leven zich uit op het springkastelenfeest. © Stijn Van de Sande

De leerlingen van de Heilig Hartschool leven zich uit op het springkastelenfeest. 

De leerlingen van de Heilig Hartschool leven zich uit op het springkastelenfeest. © Stijn Van de Sande

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio