De kunst hangt in het park aan de zomerbar Alain © Filip Spoelders

Kunstacademie toont zich in heel de gemeente

Hove -

De studenten van Kunstacademie Hove kunnen zich niet langer intomen om hun kunstwerken opnieuw aan een groot publiek te tonen. Om op een coronaveilige manier te werken worden de activiteiten verspreid over twee weekends en over meerdere locaties in de gemeente.

Filip Spoelders

In het gemeentepark van Hove aan de Geelhandlaan is al een deel van de eindejaarsexpo te zien. “Dit zijn de werken van de studenten van vorig jaar. Door corona kregen zij geen tentoonstelling op het einde van het academiejaar. Daarom hebben we nu foto’s van hun werken op banners afgebeeld en in het park gehangen”, vertelt directeur Lisbeth Beert.

De banners zijn doorlopend te bezichtigen in het park net als een land art expo. In de remise van het gemeentehuis, ook aan het park, loopt op zaterdagen 19 en 26 juni van 14 tot 17 uur een open atelier rond textielkunst. Een bezoek aan de expo is trouwens makkelijk te combineren met een moment van rust in de nieuwe zomerbar Alain in het park.

In het centrum van Hove toont de Kunstacademie zich ook. Iedereen kan langs de streetart-muur van de Groenenborglei wandelen. Zaterdag staat aan de Markgraaf in de Kapelstraat van 10 tot 16 uur een kunstinstallatie. Op zaterdag 26 en zondag 27 juni vindt in de Markgraaf van 10 tot 17 uur een overzichtsexpo plaats terwijl op 26 juni ook een kinderzoektocht doorgaat van 10 tot 16 uur.

“We zijn aanwezig op verschillende locaties in de gemeente om de bezoekers op een coronaveilige manier te ontvangen. Het is een mooie afsluiter van een moeilijk academiejaar, maar het geeft meteen aan dat nieuwe studenten zich nu al mogen inschrijven voor het nieuwe jaar. We verwelkomen iedereen met open armen in onze academie”, besluit Beert.

Meer info: www.academiehove.com

Lisbeth Beert, directeur van Kunstacademie Hove. © Filip Spoelders

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners