Het winnende team leerlingen van Colomaplus. 

Het winnende team leerlingen van Colomaplus. © Colomaplus

Leerlingen Colomaplus vallen in de prijzen tijdens wedstrijd voor toekomstige kappers

Mechelen -

De studenten van de opleiding Haarstilist van Colomaplus in Mechelen vielen deze week in de prijzen tijdens de prestigieuze JOICO Schoolcontest. Dat is een wedstrijd voor kappers in spe. Hun creaties werden beoordeeld door een internationale vakjury.

De JOICO Schoolcontest was dit jaar al aan haar twintigste editie toe. De wedstrijd, die georganiseerd wordt door onder andere kappersmerk JOICO en BOBhead Creative Hairdressers, laat toekomstige kappers uit heel het land tegen elkaar strijden. Ook alle leerlingen van de opleiding 7 Haarstilist van het Mechelse Colomaplus namen deel. De wedstrijd maakte deel uit van hun GIP-proef.

Die deelname ging niet onopgemerkt voorbij. De internationale vakjury beloonde het werk van de leerlingen met enkele medailles. Zo behaalden studenten Margot en Ziara een zilveren medaille in de categorie voor kort haar. Het team van Taico, Nicky en Lisa behaalde dan weer goud in de categorie Bob én werd met hun ‘Edgy rainbow’ bekroond tot winnaar over alle categorieën heen. Als beloning mogen ze backstage deelnemen aan een show van kapsalon BOBhead.

Apetrots

“We zijn echt apetrots op onze leerlingen”, zeggen leerkrachten Eva Van Campenhout, Nancy Van Ingelgem en Kelly Steemans. “De coronamaatregelen hadden een grote impact, maar dat de leerlingen na een moeilijk jaar toch zo kunnen presteren op de oefenhoofden, maakt ons fier. Ze hebben doorzettingsvermogen, creativiteit en kwaliteit getoond.”

 

 © Colomaplus

(svds)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio