De woningen in Asperre hebben allemaal een zuid georiënteerde tuin. 

De woningen in Asperre hebben allemaal een zuid georiënteerde tuin.  ©  dmvA architecten

Stad zet licht op groen voor 21 woningen aan park Papenhof: “Op-en-top energiezuinig”

Mechelen -

Na de zomer begint de bouw van 21 nieuwe energiezuinige woningen aan Aspergeveld in Mechelen, vlak bij park Papenhof. Voor tien daarvan is er al een kandidaat-koper. Dat is snel, want de stad heeft voor het project nog maar net een bouwvergunning afgeleverd.

Sven Van Haezendonck

De Mechelse projectontwikkelaar Willemen Real Estate en Igemo, de intercommunale van de regio Rivierenland, werken samen voor het nieuwe woonproject Asperre in de wijk Papenhof. Net zoals bij de 43 woningen in De Hofkes ligt ook bij het woonproject Asperre de nadruk op duurzaamheid en energiezuinig wonen: alle 21 zijn ze BEN- of bijna energieneutrale woningen.

Er gaat veel aandacht naar doorgedreven isolatie, vloerverwarming, ventilatie en zonnepanelen. In vijftien woningen wordt zelfs gebruikgemaakt van geothermie. Dat is een manier om met energie uit de bodem te koelen of te verwarmen. Al die energiezuinige maatregelen moeten zorgen voor een lage energiefactuur. “Kopers verwerven een op-en-top energiezuinige woning die perfect past in het duurzame karakter van Papenhof”, zegt Peter De Bruyne, algemeen directeur van Igemo.

Auto’s zullen bovengronds niet te vinden zijn in Asperre, ze staan ondergronds. 

Auto’s zullen bovengronds niet te vinden zijn in Asperre, ze staan ondergronds. ©  dmvA architecten

Alle woningen beschikken over drie of vier slaapkamers en een ruime zuid georiënteerde tuin met een private fietsberging, bereikbaar via een tuinpad. Parkeren gebeurt ondergronds. De woningen worden gebouwd vanuit een eenvoudig basisplan met een beperkt aantal dragende muren. Op die manier kunnen toekomstige eigenaars de woning flexibel indelen in functie van hun noden. “Asperre staat voor open en lichte doorzonwoningen met ieder een eigen identiteit”, vertelt Tom Verschueren van dmvA architecten.

Prijzen voor een woning inclusief staanplaatsen beginnen vanaf 404.000 euro. Tien zijn er al gereserveerd. “De vraag naar ruime woningen met veel lichtinval en een mooie tuin in een rustige, kindvriendelijke buurt in het Mechelse is enorm”, zegt Wim Wermos, sales manager bij Willemen Real Estate.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio