Rik Gijsels heeft een ruim terras bij zijn brasserie De Mart. 

Rik Gijsels heeft een ruim terras bij zijn brasserie De Mart. © ram

Brasserie De Mart organiseert zomer vol nostalgie

Merksplas -

In het centrum van Merksplas kun je in juli en augustus elke vrijdagavond een gratis optreden meepikken. Rik Gijsels van brasserie De Mart laat onder de naam Merksplas Beleeft de tijd van toen herleven.

Ronny van den Ackerveken

Rik Gijsels (58) nam twee jaar geleden de uitbating van de horecazaak in het gebouw van het gemeenschapscentrum op de Markt in Merksplas over. “Vorige zomer heb ik negen terrasoptredens georganiseerd”, vertelt Rik. “Dit jaar zijn het er vijftien. Nostalgie staat centraal, want daar hou ik van. Als ik vroeger met de vrachtwagen op de baan was in het buitenland, zocht ik steeds naar een radiozender met oldies. Ook aan de achtergrondmuziek die te horen is in De Mart en de optredens van Merksplas Beleeft is dat te merken. Goeie ouwe rock-’n-roll zorgt voor een positieve noot.”

“Er bestaat een ruim publiek voor optredens van oldies. Er zijn zelfs mensen uit Vlaams-Brabant die vragen of ik plaatsen kan vrijhouden. Met reservaties werken doe ik niet, maar ik geef hen wel het advies om ruim op tijd aanwezig te zijn. Momenteel zijn er in totaal 200 zitplaatsen voor de optredens. Als de maatregelen versoepelen, kan ik dat uitbreiden naar 260. Op concertavonden serveren we friet met stoofvlees of vidé aan een democratische prijs.”

Verwenkast

Onder anderen Danny Fabry, Bobby Prins en Jeff Brown van The Sweet staan deze zomer op het podium. “Ik vul een beetje het gat in dat er gekomen is door het faillissement van De Kaasboerin in Mol. Die uitbaters ken ik vrij goed en ben er zeker van dat ze een herstart gaan maken. Het blijft niet bij Merksplas Beleeft, want in samenwerking met vzw Spetserevents geeft Willy Sommers op 8 augustus een concert op de Markt”, zegt Rik Gijsels.

“Van de horecasluiting heb ik gebruikgemaakt om enkele spullen van een kapper die gestopt is in het interieur te zetten en extra koeling te plaatsen. In de verwenkast staan nu 85 alcoholische dranken. Ook het eigen bier ’t Spetserke staat op de kaart. Binnenkort komt er nog een cocktail- en mocktailbar.”

Voor het volledige overzicht van Merksplas Beleeft: de-mart.be

MEER OVER DOEN!-tips Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio