De gemeentebesturen en VDAB ondertekenden een samenwerkingsakkoord. © Jan Brys

Zes gemeenten werken samen om meer jongeren aan het werk te krijgen

Regio -

De gemeenten Brasschaat, Kapellen, Wuustwezel, Schoten, Stabroek en Malle gaan onder de naam Selab met VDAB samenwerken om meer jongeren aan het werk te krijgen. 517 jongeren in die regio zijn op zoek naar een job.

Volgens provinciaal directeur van VDAB Antwerpen Björn Cuyt heeft bijna twee op drie van de werkzoekende jongeren geen diploma middelbaar onderwijs.  “Maar ongeveer een derde van deze jongeren is langer dan een jaar werkzoekend en dat is toch wel zorgwekkend.”

“We moeten ernaar streven dat jongeren onder de 25 jaar niet langer dan twee jaar werkzoekend blijven. Als we de vacatures in deze regio bekijken, dan zien we dat er vooral gezocht wordt naar een job in de schoonmaak bij particulieren. Verder worden er veel verkopers van voedingsmiddelen gevraagd, dat heeft te maken met de nieuwe vestigingen van Jumbo in het Antwerpse”, gaat Björn verder.

“Wie een opleiding met werkzekerheid wil volgen, kiest best voor onderwijs en verpleegkunde.” Het totale percentage werkzoekenden, dus over alle leeftijdscategorieën heen, in de zes gemeenten ligt op 4,7 procent. Dat is lager dan het Vlaamse gemiddelde en dat van de provincie Antwerpen. (jbr )

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners