Bezoekers aan AZ Rivierenland worden naar het triagepunt verwezen 

Bezoekers aan AZ Rivierenland worden naar het triagepunt verwezen © JW

Kliniek en dokters houden rekening met een festival dat toch doorgaat

Rumst, Boom -

De beslissing van de burgemeesters om Tomorrowland niet te laten doorgaan, werd vooral ook door de mensen van het plaatselijk ziekenhuis gehoord. Alhoewel ze voor een (te?) grote werkdruk vreesden, zeggen ze toch klaar te zullen staan, als de beslissing toch zou worden omgedraaid.Bij de bekendmaking van de Boomse en Rumstse burgemeester dat ze geen toestemming geven om het dansfestival Tomorrowland te laten doorgaan viel ook de reactie van de lokale politiediensten te noteren. Zij hadden hun grootste twijfels om de vele duizenden bezoekers te moeten controleren op de obligate negatieve PCR-tests.

Maar ook in campus Rumst van de Reetse kliniek AZ Rivierenland keken ze met bange ogen naar wat mogelijk komen zou. Toch willen ze zich duidelijk niet mengen in de discussie pro of contra. Zo liet woordvoerder Sophie Vermeulen In een algemene reactie weten dat ze de beslissing over al dan niet doorgaan overlaten aan de overheid en alle andere betrokken partijen.

“Mocht het festival toch doorgaan dan zullen we ook nu, net zoals de voorgaande edities, ons hierop volledig voorbereiden. Dit betekent alles wat betreft organisatie en bestaffing zodat de festivalgangers alle zorgen krijgen die ze nodig hebben.”

Triagepunt

De bezorgdheid bij de mensen die instaan voor de coronatesten in het triagepunt aan de kliniek is zeker groter. Ook de verantwoordelijke dokter Kris Bleys behoudt er zich voor om geen uitspraken te doen over de beslissing van de burgemeesters. Hij wil ook zijn eigen mening niet kwijt over het al dan niet doorgaan van het festival.

“Ik wil wel kwijt dat de mensen achter het festival duidelijk weten waarmee ze bezig zijn. Het lijkt soms wel dat ze beter georganiseerd zijn dan onze regeerders. In ieder geval had ik al een gesprek met de organisatoren die me beloofden er klaar voor te zijn.”

Omdat het festival enkel mag bezocht worden door mensen die tweemaal gevaccineerd zijn of een Green Card Certificaat (GCC) kunnen voorleggen, of een recente negatieve test hebben ondergaan, zorgt bij hem toch voor wat rust.

“Het lijkt me nu dat van hogerhand alles in het werk wordt gesteld om het festival toch te kunnen laten doorgaan. Als dit zo is, zullen we klaar zijn.”

“Onze triagepunten in Reet en Bornem zullen dan twaalf uur per dag open zijn waardoor we tot zeshonderd controles per dag kunnen uitvoeren. Als dit ontoereikend is, is er nog de mogelijkheid om de controles door het UZA uit te voeren. TML zou dan voor het vervoer van de te controleren personen op zich nemen.”

Dokter Kris Bleys

Dokter Kris Bleys © JW

Dokter Bleys zegt dat bij het toch doorgaan van TML drie componenten voor een grote onzekerheid zorgen. “Vooreerst zijn er de coronavarianten. Verder weten we nu niet welke versoepelingen de regering tegen eind augustus zal toestaan. En tenslotte, en niet minder belangrijk, is er de ‘flow’ van de festivalbezoekers. Hoe zullen zij zich tijdens hun verblijf zich hier tussen de mensen mengen.”

“Tomorrowland deed er in het verleden alles aan om die op hun festival- en campingterrein te houden. Maar het belette niet dat velen toch graag even naar buiten trokken voor wat sightseeing en een bezoekje aan de lokale handelaars en horeca.” (Jef Wijckmans )

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio