Johanna Lambrechts is blij weer op het podium te staan. 

Johanna Lambrechts is blij weer op het podium te staan. © Alexandra Bertels

Mortsel Dorp Concerten herbegint: “Fijn om in eigen stad weer te starten met optredens”

Mortsel -

Na de verplichte onderbreking door de coronamaatregelen begint ook Mortsel Dorp Concerten aan een nieuwe reeks van voorstellingen. Met een optreden van Johanna Lambrechts verschijnt er meteen muzikaal talent uit eigen stad op het podium.

Filip Spoelders

Met zijn concerten geeft de organisator de Sint-Benedictuskerk op verschillende momenten van het jaar een muzikale invulling. Zondag wordt deze activiteit weer opgenomen met een optreden van het ensemble Les Goûts Authentiques. Met blokfluitiste Johanna Lambrechts heeft de groep een Mortselse link.

“Ik woon op anderhalve straat van de kerk. Voor mij is het fijn om in eigen stad weer van start te mogen gaan met optredens. Ik speel in verschillende ensembles maar van oktober vorig jaar tot eind mei heb ik geen enkele collega gezien. Van Les Goûts Authentiques wonen de meeste muzikanten trouwens in Oost- en West-Vlaanderen. Het was enkel individueel oefenen. Gelukkig konden we de laatste weken opnieuw repeteren en dit voelde zalig aan”, reageert Johanna. Ze hoopt dat haar agenda de volgende maanden weer terug meer wordt gevuld met optredens.

De liefhebbers kijken duidelijk uit naar de heropstart van de culturele sector. “We mogen 150 toeschouwers plaatsen en we zitten nu al aan 140 personen”, zegt organisator Wilfried De Cleyn van Mortsel Dorp Concerten.

Sinds het versoepelen van de coronamaatregelen ging Wilfried meteen aan het werk om de concertagenda verder aan te vullen. Op zondagen 12 september en 17 oktober zullen de volgende concerten doorgaan in de kerk van Mortsel-Dorp.

Nu zondag zal de organisatie van Mortsel Dorp Concerten zijn steun betuigen aan de actie ‘Red Tram 7’ dat strijdt voor het behoud van tramlijn 7 tussen Mortsel en het Eilandje.

Les Goûts Authentiques wordt zondag in Mortsel verwacht.

Les Goûts Authentiques wordt zondag in Mortsel verwacht. © RR