Adil Fraihi is de nieuwe voorzitter van Open VLD Bornem.

Adil Fraihi is de nieuwe voorzitter van Open VLD Bornem. © Guy Delforge

Adil Fraihi voorzitter van herboren Open Vld

Bornem -

Adil Fraihi is de nieuwe voorzitter van Open Vld Bornem. Open Vld gaat zich in Bornem weer profileren als een sterke partij. Een van de volgende dagen krijgen alle Bornemnaars een Lokale Burgerkrant in de bus, het tijdschrift van de partij.

Guy Delforge

Om Open Vld in Bornem nieuw leven in te blazen werd onlangs een nieuw bestuur gevormd. Uit dat bestuur werd Adil Fraihi als voorzitter gekozen. De Liberalen vieren deze dagen hun 175ste verjaardag. “We zijn een sterke, nationale partij”, zegt Adil Fraihi. “We zijn zelfs de oudste partij van het land. Dan kan je het toch niet maken dat er geen actieve Bornemse afdeling van die partij zou zijn. Samen met het vernieuwde bestuur wil ik daar graag mijn schouders onder zetten.”

Het is niet zo verwonderlijk dat Adil Fraihi voorzitter wordt van de Bornemse Open Vld. “Ik was bij de verkiezingen in 2019 nog kandidaat voor Open Vld op de kamerlijst. Ik ben al lang liberaal en wil dat we als partij ook lokaal weer een sterk profiel krijgen. Er is een sterke liberale beweging in ons land, dat moet je ook in Bornem voelen. Ik wil dat meer Bornemnaars, net als ik, trots zijn om liberaal te zijn.”

In de Bornemse gemeenteraad maakt Open Vld deel uit van de fractie IedereenBornem, Stefaan De Landtsheer is schepen. “Ook de andere partijen die deel uitmaken van IedereenBornem blijven zich binnen de gemeente verder profileren”, zegt Fraihi. “Wij moeten dat als liberalen ook doen.”

Sociaal en vrijzinnig

“Als ik mezelf in twee woorden moet omschrijven dan zou ik zeggen sociaal en vrijzinnig. Dat noemen ze tegenwoordig progressief liberaal”, zegt Fraihi. “Daarom vind ik vrijheid en veiligheid belangrijke thema’s. Persoonlijke vrijheid is overigens niet hetzelfde als egoïsme: ik kan pas vrij zijn als mijn omgeving, heel Bornem en eigenlijk zelfs de hele wereld vrij is. Onze eigen vrijheid hangt samen met die van de anderen. Vrij zijn, kan ook alleen in een veilige omgeving. Daarvoor rekenen we op de verantwoordelijkheidszin van alle Bornemse inwoners en burgers.”

 

 © Guy Delforge

Adil Fraihi lijdt al jaren aan MS, logisch dus dat toegankelijkheid voor hem een belangrijk beleidsdomein is. “Binnenkort neemt onze schepen Stefaan De Landtsheer me in mijn rolstoel mee naar de Sint-Bernardusabdij om daar eens de toegankelijkheid te gaan testen.”

Het nieuwe bestuur van Open Vld Bornem bestaat naast voorzitter Adil Fraihi nog uit Roel Van Eetvelt, Stefaan De Landtsheer, Geert Robberecht, Geert Mertens, Anne Peeters en Mimi Van Meir.

Bornembon

Open VLD viert de nieuwe start van de lokale afdeling met een geschenk voor nieuwe leden. Wie lid wordt van de partij, krijgt het lidgeld terug onder de vorm van een Bornembon. “Zo kan iedereen een jaar gratis en geheel vrijblijvend lid worden van onze partij en steunen we meteen ook onze lokale economie”, zegt Fraihi.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio