Archiefbeeld: Wandel- en loopbaancoach Dirk De Ryck, hier in een meer winterse outfit, organiseert deze zomer walkshops in en rondom Heist.

Archiefbeeld: Wandel- en loopbaancoach Dirk De Ryck, hier in een meer winterse outfit, organiseert deze zomer walkshops in en rondom Heist. © Joren De Weerdt

Wandelcoach Dirk De Ryck trekt de natuur in: “Sportieve schoenen en open geest zijn genoeg”

Heist-op-den-Berg -

Wandelcoach Dirk De Ryck organiseert vanaf dinsdag 6 juli vijf walkshops in Heist-op-den-Berg en omgeving. “Met die begeleide groepswandelingen wil ik mensen meer zelf- en lichaamsbewustzijn laten ervaren”, zegt hij. “Tegelijk ontdek je ook mooie locaties.”

Kristof Van Rompaey

Als wandel- en loopbaancoach trekt Dirk De Ryck van Sameneruit met zijn klanten de natuur in. Ze hebben vaak te kampen met stress of burn-out of ze staan voor belangrijke loopbaankeuzes. Daarnaast neemt Dirk ook geregeld groepen mee op tocht. “Na het succes van vorig jaar organiseer ik opnieuw vijf walkshops met als thema ‘rust in je hoofd, kalmte in je hart’”, legt hij uit.

De coach trekt met geïnteresseerden naar De Averegten in Hallaar (6 juli), Hof ter Borght in Westmeerbeek (20 juli), de Grote Nete (3 augustus), Hof ter Laken in Booischot (17 augustus) en het Speelbergenbos in Heist (31 augustus). “De wandelingen duren ongeveer twee uur en zijn voor iedereen haalbaar. Sportieve schoenen en een open geest zijn voldoende”, zegt Dirk.

Meer rust, meer energie

“Het vertrek vindt telkens plaats om 19u”, vult hij aan. “We wandelen zo’n vier tot vijf kilometer. Na elke walkshop ervaar je meer rust en ontspanning en ga ja met meer energie naar huis. Je voelt verbinding met jezelf en je gaat bewuster door het leven.”

De groepen bestaan uit minimaal zes en maximaal negen of vijftien personen, afhankelijk van de maatregelen op dat ogenblik. “Elke walkshop kan apart gevolgd worden”, zegt Dirk. “Deelnemen kost 13 euro per walkshop. Wie inschrijft voor minstens drie edities, betaalt 11 euro per wandeling. Schrijf je voor minstens twee personen in, dan bedraagt de prijs 10 euro per walkshop per persoon.” Inschrijven is verplicht en kan online.

sameneruit.be, dirk.de.ryck1@telenet.be


MEER OVER DOEN!-tips Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio