© Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete

Knuppelpad maakt wandelen in vallei Molse Nete gemakkelijker

Balen -

Een wandeltocht door de vallei van de Molse Nete in Balen verloopt dankzij een gloednieuw knuppelpad een stuk vlotter dan voorheen.

Tommy Maes

Door heel wat natte stukken was de vallei van de Molse Nete niet altijd even toegankelijk voor een wandeling, hoewel het gebied heel wat potentieel heeft. Daarom ging het gemeentebestuur van Balen een samenwerking aan met Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete. Het resultaat is de realisatie van een kronkelend knuppelpad dat je leidt over de natste stukken. En ook de talrijke grachtjes die de wandeldijk doorsneden, werden in buizen gelegd.

“We willen als gemeente dat wandelaars op een zo toegankelijk mogelijke manier van onze natuuromgevingen kunnen genieten, zonder dat de eigenheid van de landschappen wordt verstoord”, zegt schepen van Toerisme en Recreatie Werner Hens (Vooruit Balen 2025), “De aanleg van het knuppelpad geeft meer wandelaars de kans om dit prachtige stukje Balense natuur te ontdekken.”

 

 ©  Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete

Voor de aanleg van het natuurlijke knuppelpad verkreeg het gemeentebestuur een subsidie van Provincie Antwerpen. “De provincie zet in op het verbinden van mens, natuur en water. Gezien er grote vraag is naar meer wandelpaden in het groen, zijn we verheugd dat steeds meer gemeenten de Regionale Landschappen inschakelen voor de uitwerking ervan. Uiteraard met oog voor de kwaliteit van het landschap”, vertelt gedeputeerde Jan De Haes (N-VA).

De vallei van de Molse Nete in Balen bevindt zich tussen wandelknooppunten 37 en 56. Het pad blijft nog wel avontuurlijk, dus stevig schoeisel is aangeraden.

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio