©  Beerschot Media

Officieel: Beerschot haalt Grieks jeugdinternational Konstantopoulos

Beerschot heeft er een verdedigende versterking bij. Eerder deze week legde Apostolos Konstantopoulos zijn medische testen al af op het Kiel, vrijdagochtend was de transfer officieel rond. De 18-jarige Griek tekende voor drie jaar met optie op extra seizoen.

tsfn

Konstantopoulos komt over van de Griekse eersteklasser Panaitolikos. Konstantopoulos heeft twee caps voor het Griekse nationale elftal U21. De centrale verdediger van 1 meter 91 is de tweede zomeraankoop van Beerschot. De Kroaat Leon Krekovic was de eerste nieuwkomer op het Kiel.

“Ik ben heel trots dat we Apostolos hebben kunnen aantrekken”, vertelt technisch manager Sander Van Praet op de website van de Ratten. “Er was immers heel wat interesse voor de talentvolle jeugdinternational. Enkele Griekse topclubs hadden hun oog laten vallen op ‘Tolis’.” Ook buiten Griekenland was er heel wat interesse. “Logisch ook”, vindt Van Praet. “Apostolos heeft eigenlijk alles: veel voetballende kwaliteiten, hij is sterk en snel. Bovendien heeft hij ook nog eens heel wat flair en charisma. We kunnen zo’n jongens overtuigen om naar Beerschot te komen met het traject dat we hen voorleggen. Dat hebben we met Stipé Radic en Ismaila Coulibaly ook gedaan. Hun successen zorgen ervoor dat jonge talenten zien dat ze hier kansen krijgen.”

Ook ondervoorzitter Walter Damen spreekt vol bewondering over de transfer van Konstantopoulos. “Opnieuw investeert Beerschot in jonge, maar bijzonder talentvolle spelers. We zijn als club fier dat jonge talenten voor Beerschot kiezen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Meer voetbalnieuws