Geen traditionele Stratenloop zoals in juni 2019, maar wel een natuurloop op De Merel. 

Geen traditionele Stratenloop zoals in juni 2019, maar wel een natuurloop op De Merel. © Elke Lamens

Geen stratenloop, wel natuurloop in domein De Merel

Brecht -

Wie zijn benen al had ingesmeerd voor een stevige strijd op vrijdag 25 juni, is er aan voor de moeite. De Brechtse Stratenloop gaat immers niet door op de traditionele manier. Om 19u geeft Runnin’ Brecht wel het startschot voor een alternatieve natuurloop op De Merel.

‘Op 25 juni 2021 willen we een knaller van een stratenloop op Brecht loslaten!!’ staat het ambitieus op de gemeentesite. De realiteit is echter anders. Maar dat was buiten Jef Van Dijck gerekend, de motor achter de jaarlijkse stratenloop.

“Twee jaar na elkaar geen Brechtse Stratenloop organiseren, is nefast voor de naamsbekendheid. Jarenlang was het bij lopers een vaste wedstrijd op hun agenda, dat willen we niet verliezen”, legt hij uit.

Daarom stoomde hij samen met de sportdienst een alternatief klaar en kan er toch gelopen worden. “Op natuurdomein De Merel hebben we een natuurloop van vijf kilometer uitgestippeld. Wie tien kilometer wil lopen, kan het parcours tweemaal afleggen. Het gaat voor 80% over onverharde wegen. De omloop start op de parking in de Schippersdreef en je kan die al wandelend, joggend of lopend afleggen.”

Ook voor de traditionele prijsuitreiking is een oplossing bedacht. “Wie wil kan zijn deelname zelf registreren via een horloge, Run Keeper, Strava en andere systemen en doormailen naar de sportdienst. Je kan deelnemen zo vaak je wilt en de resultaten doorsturen tot en met 15 juli. Er wordt ook een klassement opgemaakt. Uit alle inzendingen worden dan vijftien winnaars geloot. Zij krijgen een sportpakket. De winnaars worden persoonlijk verwittigd.”

Deelnemen aan de Brechtse Stratenloop kan van vrijdag 25 juni tot en met 11 juli. Op de startdag geeft jogclub Runnin’Brecht om 19u het officiële startschot.

(ella)

Geen traditionele Stratenloop zoals in juni 2019, maar wel een natuurloop op De Merel.

Geen traditionele Stratenloop zoals in juni 2019, maar wel een natuurloop op De Merel. © Elke LamensMeer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio