Wouter Bollansée (Vlaams Belang), onafhankelijk schepen Cindy Van Paesschen, Roel Van Elsacker (CD&V) en Tom Sleeuwaert (H-eerlijk Zoersel) voor het zwembad van Pulderbos, dat binnen enkele jaren sluit. 

Wouter Bollansée (Vlaams Belang), onafhankelijk schepen Cindy Van Paesschen, Roel Van Elsacker (CD&V) en Tom Sleeuwaert (H-eerlijk Zoersel) voor het zwembad van Pulderbos, dat binnen enkele jaren sluit. ©  rr

Oppositie en schepen Van Paesschen vragen haalbaarheidsstudie zwembadopties

Zoersel, Zandhoven -

De Zoerselse oppositiepartijen en onafhankelijk schepen Cindy Van Paesschen roepen de bevoegde schepen van Sport Olivier Rul (Open Vld) op om een haalbaarheidsstudie te laten maken die de verschillende pistes in het zwembaddossier moet onderzoeken. Ze vragen hierover volgende week via een extra agendapunt een stemming in de gemeenteraad, en zitten met steun van schepen Van Paesschen normaal gezien aan een meerderheid. Ze eisen ook een lijst met mogelijke locaties.

Kristin Matthyssen

Op 14 juni vonden de presentaties plaats van de aanbieders voor het bouwen van een basiszwembad. Met deze voorstelling zijn er nu twee mogelijkheden gepresenteerd: enerzijds een groot toeristisch zwembadproject met recreatieve elementen en anderzijds een basiszwembad.

De oppositie vreest dat het vergelijken van beide opties op de lange baan geschoven gaat worden. Ze wil ook dat een samenwerking met de gemeente Lille - dat zelf een nieuw zwembad gaat bouwen - onderzocht wordt.

Roel van Elsacker (fractieleider CD&V): “Al in januari riep CD&V op om een haalbaarheidsstudie uit te voeren, zodat een afweging van de kostprijs kon worden gemaakt en de voor- en nadelen van de verschillende scenario’s konden worden afgetoetst. Ondertussen zijn we een half jaar verder. Vandaar dat we met de voltallige oppositie en schepen Van Paesschen het bestuur de opdracht geven om een haalbaarheidsstudie op te maken, inclusief een oplijsting van verschillende potentiële locaties. Onze eigen CD&V-fractie heeft geen voorkeur voor een bepaald scenario, maar een keuze kan alleen gemaakt worden op basis van volledige informatie.”

De drie partijen benadrukken wel dat het niet de bedoeling is dat dit wordt uitbesteed aan een duur extern bureau. Volgens Tom Sleeuwaert (H-eerlijk Zoersel) laten de andere mogelijke partners zoals Schilde en Ranst momenteel niet echt in hun kaarten kijken, omdat er geen objectieve vergelijking van de verschillende pistes bestaat.

De drie pistes zijn dus een groot zwembad met bovenlokale functie, een basiszwembad of zwemuren huren bij een andere gemeente, in dit geval Lille.

Wouter Bollansée (voorzitter Vlaams Belang Zoersel): ”Van bij de agendering in november is het misgelopen. Men moest en zou een groot project bouwen. Deze drie scenario’s nu door het bestuur laten analyseren, is een noodzaak.”Meer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio