©  DBA

DISCUSSIE. Burgemeesters verbieden Tomorrowland: wat vind jij van die beslissing?

Pech voor de tienduizenden festivalgangers die eind deze zomer op De Schorre in Boom hun dansbenen wilden bovenhalen. De burgemeesters van de gemeenten Boom en Rumst geven de organisatie achter Tomorrowland geen vergunning. Er is geen wettelijk kader en experts hebben aan hen uitgelegd dat ze vrezen dat de epidemiologische situatie nog te ongunstig zal zijn. De organisatie is totaal verrast.

LEES OOK: “Mokerslag”: Hoe organisatie Tomorrowland koud gepakt werd door verbod op festival

Ook vanuit de lokale politiediensten waren er twijfels. Voor een dergelijk evenement zou die moeten controleren wie gevaccineerd is of wie een negatieve PCR-test kan voorleggen. Van festivalgangers en crew samen zou de lokale politie dus dagelijks honderdduizend mensen moeten controleren op een Covid Safe Ticket en een identiteitskaart.

De politie schat in dat dat moeilijk wordt en verwacht ook ophopingen aan de ingang, wat tot gevaarlijke situaties kan leiden. Een privéfirma zou dat werk wettelijk gezien niet mogen overnemen. 

“Dit komt aan als een mokerslag, zeer hard en onverwacht”, reageert woordvoerster Debby Wilmsen kort na het slechte nieuws. “Het voelt heel wrang en we vinden het bijzonder jammer dat we na de vele constructieve voorbereidingen en gesprekken en federale toezeggingen op dit punt beland zijn. We weten niet wat ons net overkomen is en we moeten het even laten bezinken.”

Vind jij het terecht dat de burgemeesters van Boom en Rumst Tomorrowland verbieden? Of moet het festival volgens jou toch gewoon kunnen doorgaan?

Discussieer mee via onderstaand formulier. Een greep uit de reacties verschijnt in de weekendkrant van Gazet van Antwerpen.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio