©  EPA-EFE

Waarom Van der Poel zo goed zit bij Alpecin-Fenix: “INEOS kan zijn salaris verdubbelen, maar...”

Nog acht keer slapen en dan gaat in Brest de Ronde van Frankrijk van start. Voor het eerst met Mathieu van der Poel. Al heeft de Nederlandse kampioen van Alpecin-Fenix zijn zinnen vooral op de Olympische Spelen gezet, weet ook vader Adrie.

Vincent Van GenechtenBron: In De Leiderstrui

Van der Poel won twee etappes in de Ronde van Zwitserland alvorens hij er de brui aan moest geven door een verkoudheid. Geen risico’s met het multitalent. Want scoren in de Tour, dat zou voor Alpecin-Fenix een enorme meevaller zijn.

“Wanneer ik gelukkig zal zijn? Dat is moeilijk te zeggen. Ik heb nog niet echt naar ritten gekeken. Maar ik ga er zeker een paar uitpikken en er proberen eentje te winnen. Het is de eerste keer dat ik een grote rond zal rijden, dus het zou al een succes zijn als ik één rit kan winnen”, aldus de Nederlander eerder deze maand.

 

 ©  EPA-EFE

Maar op 24 juli wil Van der Poel vooral olympisch goud pakken in het mountainbiken. Om dan in de winter weer te knallen in het veld.

“Als ik me ooit ergens mee bemoeid heb, dan was het om hem af te remmen”, vertelt Adrie Van der Poel aan Nieuwe Revu. “Want hij was vaak niet te stuiten. Ineens had hij zich in zijn hoofd gehaald om goud te winnen in Tokio. Hij had toen nog geen wedstrijdkilometer op de mountainbike gereden.”

Maar Mathieu van der Poel is zijn eigen baas. “Hij trekt zijn eigen plan, want hij wil altijd alles zelf bepalen. Wat dat betreft zit hij in de goede ploeg, waar ze zijn eigenzinnigheid respecteren en hem zijn gang laten gaan”, klinkt het. En dus is een vertrek bij Alpecin-Fenix niet meteen aan de orde. “Ik moet nog zien of ze bij andere ploegen ook zijn eigenzinnigheid respecteren. Meer verdienen? Ach, hij verdient nu al veel. De enige ploeg waar ze zijn salaris kunnen verdubbelen is INEOS en daar laten ze hem vast niet zo vrij als hij nu is”, aldus papa Adrie.

MEER OVER Mathieu van der Poel

Meer sportnieuws