Themabeeld. 

Themabeeld. © Politie Antwerpen

Drie minderjarige verdachten van twaalf auto-inbraken gevat

De Antwerpse politie heeft donderdag drie jongeren van 15, 16 en 17 jaar gearresteerd. Ze worden ervan verdacht diezelfde dag in minstens twaalf voertuigen te hebben ingebroken.

Een vrouw belde de politie in de vroege ochtend nadat ze getuige was van een auto-inbraak. “Een camera-operator in het realtime intelligence center (RTIC) ging aan de slag met de camera’s in de straat terwijl de nodige ploegen aangestuurd werden. Dankzij een beschrijving die de getuige gaf, zag die op de beelden hoe drie jongeren vluchtten. Een van de aangestuurde snelleresponsteams kon zo tot bij de drie gepraat worden”, aldus de Antwerpse politie.

Het trio, jongeren van 15, 16 en 17 jaar werden meteen gearresteerd en overgebracht naar het cellencomplex aan de Noorderlaan. “Bij de meeste auto’s hadden de verdachten een raam ingeslagen. Hier en daar konden ze een zonnebril, draadloze oortjes, geld of andere zaken buit maken. Verschillende zaken zijn ook bij de verdachten teruggevonden”, zegt de politie. “Later is duidelijk geworden dat de drie verdachten een spoor van vernieling hadden achtergelaten in de Rodestraat, Stijfselrui, Frans Halsplein, Lange Winkelstraat en Sint-Jacobsmarkt.”

jtp

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio