© Erik Vandewalle

Aanrijdingen op kruispunten met fietsostrade

Kalmthout -

Oppositiepartij Vlaams Belang haalde tijdens de jongste gemeenteraad aan dat er al verschillende aanrijdingen zijn gebeurd op kruispunten met de fietsostrade. De partij vraagt om de situatie te verbeteren. De wegmarkeringen worden nu meer opvallend herschilderd.

“De laatste weken zijn er aan overwegen in Kalmthout verschillende aanrijdingen geweest tussen automobilisten en fietsers, die de wegmarkeringen van de fietsostrade niet naleven”, zegt Stefan Haes, voorzitter van Vlaams Belang Kalmthout.  

Ook ondervoorzitter en voormalig politie-inspecteur Frank Slootmaekers, die vlakbij station Kijkuit woont, was al betrokken bij een aanrijding. “Het probleem is gekend in de buurt en er gebeuren bijna dagelijks ongevallen”, aldus Slootmaekers. Indien er volgens hem niet snel iets gebeurt, is het een kwestie van tijd vooraleer er doden vallen. Vorige week waren er drie aanrijdingen waarvan hij weet heeft. De oppositiepartij wil dat de gemeente de overgangen veiliger maakt.

Mobiliteitsschepen Jef Van Den Bergh (CD&V) : “De provincie zorgt ervoor dat de signalisatie van de fietsostrades uniform is. Aan elk kruispunt met de fietsostrade staat duidelijk aangeduid dat fietsers voorrang moeten verlenen. Grote letters op de grond duiden dat aan. Ook verkeersborden en haaientanden verwittigen de gebruikers van de fietsostrade dat ze geen voorrang hebben.” Jef Van Den Bergh laat alvast weten dat de wegmarkeringen worden overschilderd in thermoplast. Dat is duurzamer en duidelijker dan de gewone straatverf.

Patrick De Smedt, woordvoerder van Politiezone Grens : “De essentie van de zaak is dat elke weggebruiker de verkeersregels moet respecteren. Dat geldt dus ook voor fietsers en gebruikers van speedpedelecs.” Patrick De Smedt geeft nog mee dat er in de periode van vorig jaar tot nu in totaal zes ongevallen zijn geregistreerd waarbij de politie is opgeroepen. Ongevallen met enkel stoffelijke schade worden vaak niet aangegeven bij de politie.Meer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio